GERİ DÖNÜŞÜMDE BELEDİYENİN BAŞARISI DEVAM EDİYOR

Giresun Belediyesi ‘Sıfır Atık’ hedefine ulaşabilme adına başlattığı çalışmalara ve yeni projeler üretmeye devam ediyor. ‘Sıfır Atık’ hedefine ulaşabilme adına başlattığı çalışmalara devam eden Giresun Belediyesi, geri dönüşümde başarılı sonuçlara imza atıyor. Ekipler, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında kâğıt, plastik, metal, cam, atık pil, tekstil, tıbbi atık ve bitkisel atık yağ olmak üzere farklı türde atığı kaynağında ayrı topluyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.01.2022

GERİ DÖNÜŞÜMDE BELEDİYENİN BAŞARISI DEVAM EDİYOR

Ayrıştırılabilir ‘Geri Dönüşüm Seferberliği’ kapsamda 2021 yılı içerisinde şu rakamlar elde edildi:
Atık kağıt-karton: 1.846.902 kg, atık plastik: 291.300 kg, atık cam: 8000 kg, bitkisel atık yağ: 23.390 kg, tekstil atık: 99.135 kg, atık pil: 734 kg, tıbbi atık: 598.014 kg, evsel atık ilaç: 995,5 kg. Geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak istediklerine dikkat çeken Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Oluşturduğumuz araç ve ekipmanla birlikte daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz. Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Geri dönüşümleri, geriye döndürülebilecek her türlü atığı kendi üzerimize almak adına başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarla gelecek nesillere daha temiz Giresun ve daha yaşanabilir bir çevre bırakacağız. Hepimizin hayal ettiği ve gelecek kuşaklarımıza güzel ve daha da yaşanabilir bir Giresun bırakmak istiyoruz.” dedi.
 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar