Tören’in istihdam projeleri kadınların ve gençlerin umudu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altında uzun yıllar istihdam politikaları alanında yönetici olarak ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan Başkan Aşkın Tören, işsizliğe çözüm üreten projeleri kadınların ve gençlerin umudu oldu.
info@karadenizekonomi.com / 16.09.2022
Başkan Tören’in Ordu işgücü piyasasının talep, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek, kadın ve genç istihdamını artırmak adına geliştirdiği politikalar sonucu hayata geçirdiği projelerden biri olan Altınordu Belediyesi “Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” 26 Eylül’de ikinci dönem kursiyerlerini mezun etmeye hazırlanıyor.
“ALTINORDU BELEDİYESİ HAZIR GİYİM UYGULAMALARI MERKEZİ” İKİNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERİYOR
Hem Tekstil sektörünün çok önemli bir açığını kapatmak hem de gençleri ve kadınları nitelikli bir meslek sahibi yapmak amacıyla kursların devam ettiği Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi birinci dönemde 40 kadın kursiyeri mezun ederek iş gücü piyasasına kazandırdı. Birinci dönem mezunlarının tamamının sektörde işe yerleştiği kursların 23 Mayıs’ta başlayan ikinci dönemine devam eden 40 kadın kursiyer ise tekstil sektörünün tüm inceliklerini öğrendikleri kursu 26 Eylül itibariyle tamamlayacaklar. 512 saatlik eğitim süresince; Düz dikiş, overlok, reçme, ilik-düğme, ponteriz, zigzag, ütüleme, kesim, tekstil yüzeyleri, kalıplar, malzeme kontrolü ve çeşitli dikim yöntemleri alanlarında eğitim alan kadın kursiyerler nitelikli bir meslek ve iş sahibi olma yolunda önemli bir aşamayı geride bıraktılar. Tekstil sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu ve temininde güçlük çekilen meslek grubunun başında gelen nitelikli tekstil işçisi kategorisinde birinci sırada yer alan “Dikiş Makinesi Operatörü” olarak yetişen 40 işsiz kadın sektöre adım atacakları günü heyecanla bekliyorlar.
KADINLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
İstihdam odaklı projelerini değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Son dönemde artan tekstil kümelenmeleri ile tekstil üssü olma yolunda hızla ilerleyen ilimizde sektörün en öneli ihtiyacı olan vasıflı işgücünü Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları merkezinde yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz kalifiye işgücü ile sektörel bazda şehrin hem tekstil yatırımcıları için bir cazibe merkezine dönüşmesine hem de kadın ve genç istihdamına katkı sağlıyoruz. Bu ve benzer projelerimiz ile belediye aracılığıyla ortaya konacak istihdam odaklı yerel bir kalkınma modelini oluşturuyoruz aslında" şeklinde konuştu.
İSTİHDAM ODAKLI YEREL KALKINMA MODELİ
Yerel kalkınma modeli vurgusu yapan Başkan Tören açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İstihdam odaklı yerel kalkınma modelimiz; gençlerin bugün için işgücüne katılımlarını, işe ve işyerine uyumlarını sağlarken aynı zamanda geleceğe de hazırlamak ve neticede mesleksiz tek bir genç dahi bırakmamak üzerinedir. Kentimizde sanayinin gelişmesine ve yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sunmak adına hedef alanlarımızdan biri olan tekstil sektörü için hem yatırımcı temin etmek hem üretim alanlarını altyapı ve üstyapısıyla oluşturmak hem de ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yetiştirmek için çalışıyoruz. Tarımda ticarette turizmde teknolojide ve diğer alanlarda olduğu gibi tekstil sektöründe de şehrimizi bir çekim merkezi, yatırımcıların tercih noktası haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. “Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi”, “Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” ve bu alandaki vizyon projelerimizden biri olan “Altınordu Tekstil Park” bu sözlerimizin ispatı olacak inşallah" diye konuştu.