Tören: 80 milyon liralık borç ödedik
Altınordu Belediye Başkanı Tören, “1 yıllık dönemde bir taraftan klasik belediyecilik faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, bir yandan da yaptığımız tasarruflarla artı değer yaratarak 9 aylık dönemde 60 milyon TL, 12 aylık dönemde 72 milyon TL, 15 aylık dönemde ise 80 milyon TL borç ödemiş olduk.
info@karadenizekonomi.com / 2.07.2020
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ için çalışmaya devam ettiklerini aktararak şunları söyledi; “Geçen 1 yıllık sürede hizmetleri aksatmadan yapılan tasarrufla piyasa borçlarının yüzde 95’ini ödeyerek belediyenin gelir-gider dengesini 30 milyon TL artıya geçirdik. Bu başarımızın arkasında kuşkusuz acil eylem planlarımız arasında yer alan, “en çılgın projem” dediğim Tasarruf politikalarımız yatmaktadır. Tasarruf anlayışımız her şeyden kesintiye gitmek değil bilakis beytülmal hassasiyetiyle her şeyi yerli yerinde ve hizmette önceliği ve ihtiyaçları gözeterek israf etmeden kamu yararı doğrultusunda yapmaktır. 1 yıllık dönemde bir taraftan klasik belediyecilik faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, bir yandan da yaptığımız tasarruflarla artı değer yaratarak 9 aylık dönemde 60 milyon TL, 12 aylık dönemde 72 milyon TL, 15 aylık dönemde ise 80 milyon TL borç ödemiş olduk. Ödediğimiz 80 milyon TL borcun 26 milyonu İLBANK’a ait kredi borcudur. Üstelik bütün bunları yaparken tüm belediyelere örnek olacak şekilde ülkemizde bulunan 1389 belediye içeresinde; imar gelirlerimizdeki yüzde 60’lık düşüşe ve İLBANK paylarımızdaki ciddi düşüşe rağmen hiç borçlanmadan, personel çıkarmadan ve hizmetlerde kesinti ve kısıntı yapmadan başarabilmiş nadir belediyelerden birisiyiz” açıklamasında bulundu.
Temizlik işlerine ayrılan maliyet yarıya düşürüldü
Millileşme adımları attıklarını ve bu sayede artı bir değer oluşturduklarını aktaran Tören, “Hizmet araçlarımızda millileşme adımlarımız sayesinde oluşturduğumuz artı değerle belediyemize kazandırdığımız 6 adet hafriyat kamyonu, 2 adet çöp kamyonu, 2 adet mini süpürge aracı ve 1 adet Arazöz ile birlikte 2019 yılında 36 olan hizmet aracı sayımızı bu yıl hizmete aldığımız Mobil Sağlık Tarama Aracı ile birlikte 48’e çıkardık. Temizlik işlerine ayrılan maliyeti aynı işi yaparak bir önceki yıla göre yarı yarıya düşürdük” dedi.
Alt ve üst yapı çalışmalarına 23 milyon lira yatırım
Tören, “Hemşehrilerimizin beklediği klasik belediyecilik hizmetlerimizi de plan zaman ve imkân kriterleri ile etkinlik ve verimlilik doğrultusunda hiç ara vermeden sürdürdük. Merkezde ve kırsalda “bütün şehir eşit hizmet” ilkemiz doğrultusunda yürüttüğümüz alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız sayesinde birçok mahallemizin talebini karşıladık. Ayrıca yaptığımız çalışmalar neticesinde şehrimizde 58 noktada yağmur suyu sorunu yaşanırken bugün sorun yaşanan nokta sayısını 8’e düşürdük. Göreve başladığımız ilk günlerde şehrin yağmur suyunu taşıyamayan alt yapı sebebiyle içimiz burkularak bizzat hemşehrilerimizin iş yerlerinden kürekle su boşalttığımız günlerden yaptığımız çalışmalarla şehrimizin alt yapısını bugünlere getirdik. Bütün bunların yanında sadece Fen İşleri bütçemizden 15 Milyon TL’ye yakın artı değer oluştururken ayrıca 15 aylık dönemde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına 23 milyon TL'den fazla yatırım yaptık” diye konuştu.
ALBEL A.Ş’nin piyasa borcu sıfırlandı
Altınordu Belediyesi iştiraki olan ALBEL A.Ş’nin mali durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Tören şunları söyledi. “Piyasa borçlarının tamamını ödediklerini belirterek, “Yüzde 100 Belediyemiz iştiraklerinden olan Albel A.Ş. aktif büyüklükte; yüzde 8’lik bir büyüme sağladı. Ciro artışı; yüzde 57 olarak gerçekleşti. Piyasa borcunun tamamını ödeyip kurulduğundan bu yana ilk defa kâra geçti.”
Pandemi sürecinde 24 saat hizmet sağladık
Covid-19 salgını dolayısıyla ekiplerin 7/24 sahada etkin bir mücadele verdiğini ve çok önemli işlere imza attıklarını dile getiren Başkan Tören, “Pandemi sürecinin başladığı günden bugüne halkımıza; 1 milyondan fazla tıbbi maskeyi, 5.000 hijyen paketini, ayrıca 92 mahalle muhtarımıza 50 bin maskeyi ücretsiz ulaştırdık. Dezenfekte Çalışmalarımız Çerçevesinde ise başta şehrimizde bulunan tüm hastaneler, eczaneler, okullar, ibadethaneler, toplu yaşam alanları ve toplu konutlar olmak üzere 894 noktada 300 bin metrekare alanı dezenfekte ettik. Şehrimizin temizliği hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için gece gündüz demeden özveriyle hizmet eden çalışma arkadaşlarım emekçilerimize şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına küçük bir teşekkür nişanesi olarak yine öz kaynaklarımızla 1000’er TL ikramiye verdik. Ordu’da bir ilk olarak sokak kedileri için şehrin muhtelif yerlerinde korunaklı Kedi Evleri oluşturulmuştur. Yeni normale geçişle birlikte faaliyetlerine tekrar başlayan berberler, kuaförler, güzellik salonları ve kıraathaneler ile çay ocakları sil baştan dezenfekte edilip işletme sahiplerine vefa sosyal destek grubu aracılığıyla hijyen paketleri ulaştırdık. Tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının özel ekipler tarafından dezenfekte edilen araçlarla 4 binden fazla hemşehrimizin faydalanmasını sağladık. Aldığımız kararla ‘Geleneksel Doğal Köy Pazarı’na kayıtlı olan 130 üretici köylümüzün ürettikleri ürünleri kapılarına giderek bedelini ödeyip satın aldık ve aldığımız ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıttık.Belediyemiz tarafından Vefa sosyal destek grubu yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız koordinesinde 20 Bin gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdik. Kimsesi bulunmayan 65 yaş ve üstü büyüklerimiz ile engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek servisiyle 100 bin yemek ulaştırdık. Aynı hizmetimizi gece sahur yemekleri için de sürdürdük.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediğimiz etkinlikle bayram coşkusunu Altınordu’daki tüm evlere taşıdık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da aynı heyecan ve aynı coşkuyla çeşitli etkinliklerle ev ev şehrimize yaydık. İstanbul’un Fethini de ruhuna uygun bir şekilde ihya ettik.” değerlendirmesinde bulundu. HABER MERKEZİ