Ömür: Ekonomideki Değişiklikler İhracatçıları Zorlayabilir

Bentaş Bentonit CEO'su Turgay Ömür, ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olmaması durumunda doların düşme eğilimine girebileceğini vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 16.04.2024

Ömür: Ekonomideki Değişiklikler İhracatçıları Zorlayabilir

Ancak bu durumun ihracatçıları olumsuz etkileyebileceğini ifade eden Ömür, Merkez Bankası'nın bu duruma müdahale ederek tedbir alabileceğini dile getirdi.

Doların 2024 seyrine ilişkin beklentiler, ekonomik çevrelerin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Bentaş Bentonit CEO'su Turgay Ömür, doların geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.Ömür, seçim sonrası dolar ve euroda artış beklentisi olduğunu ancak bunun patlayıcı bir şekilde gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Şu anda döviz kurlarının tedricen arttığını belirten Ömür, seçim sonrasında hızlı bir kur artışı beklemiyor. Ekonomi yönetiminde değişiklik olmazsa düşme eğilimi olabileceğini vurguladı. Ancak bu durumun ihracatçıları zorlayacağını ve Merkez Bankası'nın müdahale etmek durumunda kalabileceğini dile getirdi.

2024 için dolar beklentisini %30-35 arasında bir artış olarak öngören Ömür, bu öngörüyü kendi firma projeksiyonlarına da yansıttığını belirtti. İhracat kredilerinde TL yerine euro kredisi kullanmaya çalıştığını ifade eden Ömür, döviz gelirinin büyük bir kısmının Avrupa'ya yapılan ihracattan elde edildiğini söyledi. Turizm gelirlerinin de döviz açığını kapatmaya yardımcı olacağını ve Türkiye'nin dövizle sıkıntı yaşamayacağını belirtti.

Ancak Ömür, politika değişikliklerinin beklentileri bozabileceğine dikkat çekti ve döviz tutma algısının değişmemesi gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak, dövizdeki artışın enflasyondan daha az olması beklenirken, Türkiye'nin döviz açığı konusunda endişe duyulmadığını ifade etti.

 

Editör: Asel Gürsoy/ Röpo:Murat GÜRSOY

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar