‘’Markalaşarak dünya pazarlarına girebiliriz’’
Başkan Demir, ‘’Ürünlerimizi markalaştırabilirsek, ulusal ve e-ticaretle dünya pazarlarına girebiliriz.’’
info@karadenizekonomi.com / 2.03.2020
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 'Yöresel Ürünlerin Markalaştırılması'na yönelik hazırladığı Satış ve Pazarlama Sergi Alanı Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan hibe desteği ile ödüllendirildi. Özellikle kırsalda yaşayan kadınların üretime dahil edilerek yaşam standartlarını yükseltecek proje ile ilgili sözleşme imzalandı.
‘’Beşeri sermayeyi geliştireceğiz’’
Geleneksel ürün üretiminin azaldığı kırsal ilçelerde istihdam dışında kalan kadınları üretim sürecine kazandırmayı, istihdamlarını kolaylaştırmayı ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,‘’Samsun Yöresel Ürünleri Markalaşıyor Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte nitelikli ve üretken beşeri sermayeyi geliştireceğiz, kooperatif modeliyle kurulacak sosyal girişimlerle mevcut kapasitenin artırılarak ve kırsal kalkınmayı sürdürülebilir temellere oturtacağız. Bu proje, kent ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. Yöresel ve el sanatları ürünlerinin önemli bir kısmı kadınlarımız tarafından üretiliyor. Bu nedenle markalaşma projemiz ile kırsal alandan artan bir şekilde kente göç eden kadınlarımızın, geleneksel üretim yöntemlerini kooperatife dönüşecek üretim atölyelerinde uygulamaya koymalarını ve ekonomik gelir elde etmelerini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
''Somut bir model sunuyoruz''
Markalaşmak, hem ürünlerin satış pazarlamasının artırılması hem de kent ekonomisi için taşıdığını ifade eden Demir, ‘’Ürünlerimizi markalaştırabilirsek, ulusal ve e-ticaretle dünya pazarlarına da girebiliriz. Projemiz sayesinde kooperatiflerle yerelden kalkınma çabalarımıza, tabi ki üreticilerimizle birlikte somut bir model sunuyoruz" dedi.