Özyılmaz Fındık Bölgenin Yıldızı Olmaya Devam Ediyor

Fındık sektörünün köklü firmalarından Özyılmaz Fındık İSO’nun en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesine girme başarısını artık geleneksel hale getirdi. Yaptığı yatırımlarla bölgenin yükselen yıldızı konumunda olan firma, başarısını üretimden satışlara 699 milyon 530 bin 150 lira ciro ile tescilledi.

info@karadenizekonomi.com / 22.06.2021

Özyılmaz Fındık Bölgenin Yıldızı Olmaya Devam Ediyor

Özyılmaz Fındık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz, firma olarak kalite, verimlilik ve sürdürülebilirliğe verdikleri önemle istikrarlı büyüme hedefini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “yeni sezon yaklaşırken 2021 yılının fındık dikim sahalarında rekolteli bir yıl yaşanacağını tahmin ediyorum. Bizler 60 yıldır Samsun'un Çarşamba ilçesinde tarım ürünleri ticareti ile ilgilenen bir aile olarak başta fındık olmak üzere birçok tarım ürünü ticareti yapmış ve bu yönde yatırımlarına ağırlık vermiştir. Dolayısıyla üretmekten korkmamalıyız. Verimliliğe ve kaliteye önem vererek Türkiye olarak fındıkta kazanımlarımızı korumalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Yıllık 25 milyon dolar ihracat

 

Yeni fındık kırma tesisiyle 250 ton olan kapasitelerini 500 tona çıkardıklarını kaydeden Yılmaz, "entegre tesisimizin faaliyete geçmesiyle son 4-5 yılda ihracat rakamlarımızda büyük bir artış sağlandı" derken ihracat ve büyüme stratejilerini şu sözlerle özetledi: “1960 yılından beri tarım ürünleri ticareti yapan daha sonra ise fındık sanayisine giriş yapan bir şirketiz. Karadeniz'deki en büyük fındık kırma fabrikalarından biriyiz. Geçen sene yaptığımız yeni fındık kırma fabrikamızla günlük kapasitemizi 500 tona çıkardık. Tesislerimizde fındık sanayisinde kullanılabilen ürünlerin yüzde 80-85’ini yapıyoruz. Bahçedeki tarım bölümünden tutun son aşamasına kadar tüm işlemleri yapıyoruz. Kavrulması, kıyılması, unu, püresi, fındık ezmesi gibi ürünlerini yapabiliyoruz. Çalışan sayımız sezonluk işçilere göre değişiyor. 250-300 kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Fındık, Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden birisi. Aynı zamanda da en çok döviz girdisi olan bir ürün. Pandeminin ilk dönemleri tüm gıda ürünlerine yoğun bir talep oldu. Ama bu durum daha sonra azalmaya başladı. Bu nedenle sektörde fındık satışında bir yavaşlama var. Fındık sanayisinde kullanılabilen ürünlerin yüzde 80-85’ini yapabiliyoruz.” açıklamasında bulundu. Yıllık 25 milyon dolar bazında bir ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracatımızı 40 milyon dolara çıkaracaktık ama pandemi koşulları nedeniyle hedefin biraz uzağında kaldık. Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Rusya, İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerine fındık ihracatı yapıyoruz.”

 

KUTU

 

Bünyesinde Özyılmaz Fındık Fabrikası ve Yılmaz Fındık Entegre tesislerinde YFE ve MAYHAZ markalarıyla işlenmiş fındık üretimi gerçekleştiren firmanın fındığın yanında bakliyat sektöründe de yatırımları bulunmaktadır. 1990’lı yıllarda kırık pirinç ile başlayan tahıl sektörüne geçiş 2008 yılında Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki pirinç fabrikası kurarak Sambak ve Sam&Sun markalarını piyasaya sunmuştur.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar