Türkiye, 2024 Yazında Seyahat Rezervasyonlarında Lider Konumda

Travel Data + Analytics (TDA) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2024 yazı için yapılan seyahat rezervasyonlarında Türkiye, destinasyonlara göre birinci sırada yer alıyor.

info@karadenizekonomi.com / 8.01.2024

 Türkiye, 2024 Yazında Seyahat Rezervasyonlarında Lider Konumda

Türkiye'nin, online portallar ve seyahat acenteleri aracılığıyla satılan paket turlarda İspanya'nın çok gerisinde kalmadığı ifade edilen raporda, ülkenin artık 12 ay tatil yapılabilecek bir destinasyona dönüştüğü vurgulanıyor. Ayrıca, 2023-24 kış satışlarında Türkiye'nin, Kanarya Adaları ve Mısır'ın ardından ikinci sırada bulunduğu belirtiliyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Ramada Plaza by Wyndham Samsun Genel Müdürü Aybars Dayan, erken rezervasyonlar için %10, %15 gibi indirim oranları sunduklarını belirtti. Dayan, gelecek yılın, geçmiş yıllar gibi hareketli geçeceğini düşündüğünü ifade ederken, özellikle şehir bazında önemli spor etkinlikleri veya fuarların olmasının, geçen yılki yoğunluğun devamını getireceğini söyledi. Fiyatların birazcık artabileceğini belirten Dayan, kış aylarında genelde şehir bazında sakinlik yaşandığını, ancak turizmi canlandırmak için çeşitli çalıştaylar ve toplantılar düzenlediklerini dile getirdi. Samsun'u en iyi şekilde temsil etmek adına ulusal bazda düzenlenen fuarlara katıldıklarını ve önümüzdeki Şubat ayında İstanbul'da düzenlenecek EMİTT fuarında katılacaklarını sözlerine ekledi.

 

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar