Türk Tabipler Birliği’ne alternatif liste

65 odanın 20’sinin katıldığı Ordu Buluşması, Türk Tabipler Birliği (TTB) tarihinde, TTB merkezi yönetimine alternatif bir liste çalışmasıyla bir ilk oldu. Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, TTB’nin 74. dönem merkez kurulu yönetimine 20 oda tarafından aday gösterildi.

info@karadenizekonomi.com / 20.06.2022

Türk Tabipler Birliği’ne alternatif liste

Ordu Tabip Odası önderliğinde ve ev sahipliğinde 65 odanın 20’sinin katıldığı Ordu Buluşması ile TTB merkezi yönetimine karşı liste çalışması yapıldı. 20 odanın ortak akıl ile yaptığı listede Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, yapılacak olan TTB’nin Ankara merkez seçimlerinin 74. döneminde merkez kurulu yönetiminde, 20 oda tarafından aday gösterildi. Türk Tabipleri Birliğinin 74. dönem genel kurullara aday seçimleri 26 Haziranda Ankara’da yapılacak.

Hekimler için yeni çıkacak kanunun, emekli olup çalışmayan hekime mükafat verirken, emeklikten sonra üretmeye devam eden, çalışan hekime ceza verdiğini söyleyen Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, konunun para veya ücret meselesi olmadığını hekimlerin haklarını savunduklarını açıkladı. Coşkun, yaptığı açıklamada, “Emekli hekimler, eğer çalışıyorlarsa yani emeklilikten sonra kahvede okey dönmeyip, hastalara hizmet vermeye devam etmek için üretmeye, bir özel hastanede İşçi statüsünde çalışmaya devam ediyorlarsa, onlara enflasyon vurmadı kabul edilecek, zam, iyileştirme verilmeyecek!” dedi.

“Emeklilik sonrası hekim, 50’li yaşların sonunda, en tecrübeli olduğu çağda, bir köşeye mi çekilsin?” diye soran Coşkun, “Bu ülke daha da kalkınacak ise üretme ve çalışma kabiliyeti ile kalkınacaktır. Bu yanlıştan derhal geri dönülmelidir. Mevzu ücret değil, üretene verilen yanlış değer meselesidir” diyerek açıkladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar