Gebze’de fındık çalıştayı yapıldı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile Giresun Üniversitesi tarafından organize edilen “IPA-INNOFOOD Gıda Sektörünün Bölgesel Gücünün Arttırılması için Araştırma ve İnovasyon Tesislerinin Geliştirilmesi” konulu Fındık Çalıştayı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapıldı. Çalıştaya Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 30.06.2022

Gebze’de fındık çalıştayı yapıldı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştayda TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı ve INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, INNOFOOD Projesi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu’nun (TÜGİP) tanıtımını yaparken, INNOFOOD Sanayi İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala’da Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği Çalıştayı Çıktılarının değerlendirmesini anlattı.

İki bölüm halinde düzenlenen çalıştayın sabah programında Çatı Projeler: Alt proje fikirlerinin geliştirilmesi, Fındıkta çeşit ve anaç geliştirme çalışmaları, fındıkta verim ve kaliteyi arttırıcı uygulamalar, fındık alanlarında toplulaştırma ve yeni tarım modellerinin uygulamaya geçirilmesi ve fındık tarımında makineleşme konuları ele alındı.

Öğleden sonraki programda ise fındık üretim hattının keşfi, fındıkta katma değerli yeni ürünlerin geliştirilmesi, fındığın sağlık üzerine etkilerinin araştırılması ve fındıkta değerlendirme, tanıtım ve pazarlama konuları üzerinde duruldu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar