Yıldız: Büyük bir takdirle karşılıyoruz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Ordu Şube Başkanı Uğur Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2022

Yıldız: Büyük bir takdirle karşılıyoruz

Hükümetin yüksek enflasyona karşı vatandaşları ezdirmeme adına ikinci kez asgari ücrette artışa gitmesini büyük bir takdirle karşıladıklarını belirten ASKON Ordu Şube Başkanı Yıldız, yeni zammın vatandaşlarımızın lehine olması ve amacına ulaşmasının da enflasyonla mücadeleye bağlı olduğunu belirtti.

ASKON  Ordu Başkanı Yıldız, ''Dünya genelinde özellikle hammaddeye erişim, sanayi kapasite oranlarının yüksek noktalara ulaşması gibi nedenlerle enerjiye olan talebin artması, bu alanlarda yeterli üretimlerin olmaması pahalılığa yol açmış, bizler gibi enerjide dışa bağımlı ve üretim üssü olan ülkelerde ekonomiye büyük yükler gelmiştir. Artan bu fahiş fiyatlar da temel emtia ürünlerinin fiyatlarına yansımış ve ülkemizde enflasyonun ciddi oranda artmasına neden olmuştur.

Hükümetimizin bu noktada özellikle dar gelirli halkımızı enflasyona ezdirmeme kararını destekliyor ve takdir ediyoruz. Bu noktadan sonra yeni zammın vatandaşlarımızın lehine olması ve amacına ulaşmasının da enflasyonla mücadeleye bağlı olduğunu bilmekteyiz. Bunun yanı sıra özellikle enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilerek piyasalarda fiyat istikrarının sağlanmasının enflasyonla mücadelede çok etkin olacağı bilinciyle, bu bağlamda çalışmalar yürütülmesinin aşikâr olduğunu vurguluyoruz. Bütün bunlar çerçevesinde enflasyonla ile sıkıntıların ne olduğu bilinmekte, çözüm yolları ve metotları ortadır. Hükümetimiz, kamu ve özel sektörlerimiz el ele verecek ve ev ödevlerimizi yerine getirerek enflasyonu makul seviyelere indirerek arzulanan refah seviyelerine tekrar ulaşacağız.  Fiyat istikrarının sağlanmasıyla da verilen zam halkımızın lehine istenen sonucu vermiş olacaktır'' dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar