Dolar/TL referandum öncesi son işlem gününde 3.69'u aştı

Piyasalarda da merakla beklenen Pazar günü gerçekleceşek anayasa değişikliği referandumu öncesi Dolar/TL yükselişte. Saat 09:00'da %0.22 yükselerek 3.6711'den işlem gören kurda yükseliş hızlandı ve 3.6928'e kadar çıktı.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2017

Dolar/TL referandum öncesi son işlem gününde 3.69'u aştı

Dolar/TL hafta içinde 3.64 seviyelerine kadar gerilemiş, referandumdan 'evet' çıkacağına dair beklentinin fiyatlandığı belirtilmişti.

Piyasa senaryolarına bakıldığında referandumda 'evet' çıkacağı beklentisinin iyimserliğe neden olduğuna dair görüş var. İsviçreli UBS, dün yayımladığı bir raporda referandumdan evet çıkarsa Türk Lirası'nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi. Orta vadede ise yeni politikaların belirleyici olacağını bildirdi.

Societe Generale analistleri de dün yolladıkları bir notta referandumda evet çıkmasının TL'de değerlenmeye, 'hayır' çıkmasının TL'nin diğer gelişen para birimlerine kıyasla düşük seyretmesine yol açabileceğini belirtti. Analistler, liranın değer kazanması durumunda Merkez Bankası'nın fonlamayı aşamalı olarak gevşetebileceğini öngördü.

ASIL BELİRLEYİCİ VERİLEN MESAJLAR OLACAK

Referanduma dair Bloomberg HT ile görüşlerini paylaşan uzmanların da ortak bir görüşü var, sonuç ne çıkarsa çıksın piyasanın tepkisi kısa süreli olur, sonrasında verilecek siyasi mesajlar ve açıklamalar piyasaların asıl belirleyicisi olacak.

Referandum piyasa gündeminin ilk sırasında yer alsa da ABD'de açıklanacak enflasyon ve perakende satışlar verileri de izlenecek. ABD piyasaları ise tatil nedeniyle bugün işlem yapmayacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar