İhracatçılar kur politikasında düzelme bekliyor

Karadeniz Fındık ve Mamulleri Fındık İhracatçıları Birliği, Giresun’da düzenlediği iftar yemeği ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 9.04.2024

İhracatçılar kur politikasında düzelme bekliyor

Birçok sanayicinin katıldığı etkinlikte, Karadeniz Fındık ve Mamulleri Fındık İhracatçıları Birliği Başkanı Hasan Osman Sabır, özel açıklamalarda bulundu.Sabır, yaptığı açıklamada, seçim dönemlerinin ihracatçılar için pozitif bir etki yarattığını belirtti. Ancak, kur politikasında yaşanan sıkıntıların sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Sabır, kurun enflasyonla paralel gitmemesinin fiyatlarda artışa neden olduğunu ifade etti.

Özellikle fındıkta Türkiye’nin dünya genelindeki payının yüksek olmasının sektöre belirli bir güvence sağladığını vurgulayan Sabır, ancak uzun vadede kur politikasındaki belirsizliklerin ihracatı olumsuz etkilediğini dile getirdi.TL faizlerinin ihracatçıları fazla etkilemediğini belirten Sabır, ihracatçıların özellikle döviz kredisi borçlanması yaptığını ve dolardaki fiyatlamaların kendilerini ilgilendirdiğini söyledi.Sabır, genel finansmanın ve Türk Lirası’ndaki pahalılığın ticaret yapanlarda sıkıntı yaratabileceğine işaret etti. Yaz aylarının zor geçebileceğini ancak Eylül ayına kadar bir düzelme olabileceğini ifade etti.Gelecek sezon için ise daha iyi bir rekolte beklentisi olduğunu belirten Sabır, her şeyin yolunda gitmesi halinde geçen seneden daha iyi bir rekolte beklediklerini dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar