‘’Trabzon’un ihracat performansı her yıl daha da artıyor’’

Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ Trabzon’da yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

‘’Trabzon’un ihracat performansı her yıl daha da artıyor’’

 Trabzon ihracatına son 20 yılda kesintisiz şekilde değer katan ilk 10 firmanın yanı sıra, şehrin ihracatına değer katan kadın ihracatçı firmalar ile markalaşıp şehre değer katan ihracatçı firmalara ödülleri takdim edildi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mustafa Gültepe’nin de katılımıyla 5. Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Trabzon’un gurur firmaları için düzenlenen törene de ev sahipliği yaptı.

İHRACAT PERFORMANSI HER YIL ARTIYOR

Törenin açılış konuşmasını yapan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’dan 131 ülke ve dünyanın tüm kıtalarına ihracat yapıldığına vurgu yaptı. Gürdoğan, kaliteli, markalı ürün üreten ve ihraç eden firmaların Trabzon’un gurur kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Trabzon’un ihracat performansı her yıl daha da artıyor. Ödül alan firmalarımız zoru başararak 20 yıldır Trabzon’dan ihracat yapıyor ve ilin ihracatına katkı sağlıyor. Tüm şirketlerimize bize yaşattıkları gurur için teşekkür ederim” diyor.

HEDEFİMİZ İLK 10

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ise Trabzon’un 27 sektörün tamamında ihracat gerçekleştirdiğine değinerek, “Yeni dönemde vizyonumuz Türkiye’yi ilk 10 ihracatçı ülke arasına sokmak. Bu nedenle Trabzon’daki ihracatçılardan da beklentilerin biraz fazla. TİM olarak ihracatçılarımızın yanında olmaya ve onları desteklemeye bir kez daha teşekkür ederim” ifadelerine yer veriyor.

BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Trabzon’un ihracatta Türkiye’de ilk 20’nin içerisinde olmasının büyük bir başarı olduğuna vurgu yaparak, “Ülke olarak üreterek, ihracat yaparak, mal ve hizmet satarak Türkiye'yi kalkındıracağız” şeklinde konuşuyor.

GURUR MARKALARINA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Trabzon ihracatına son 20 yılda kesintisiz şekilde değer katan ilk 10 firmanın yanı sıra, Trabzon ihracatına değer katan kadın ihracatçı firmalar ile markalaşıp şehre değer katan ihracatçı firmalara ödülleri verildi.

Bakan Muş ve protokol üyeleri tarafından; Trabzon Ticaret Borsası üyesi olan ihracatçı firmalardan Ferrero Fındık İthalat ve Ticaret A.Ş adına Sera Üner, Lider Şirketler Grubu adına Saadettin Altuntaş, Arslantürk Tarım Ürünleri Sanayi İhracat ve İthalat A.Ş adına Mustafa Arslantürk, Kalyoncu Şirketler Grubu adına Saffet Kalyoncu, Cirav Gıda Sanayi İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi adına Mehmet Cirav ve Karadeniz Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Yılmaz Karadeniz’e plaket ve belgeleri takdim edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar