Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonlarının Kayıtsız Kullanım Süresi Uzatıldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin duyurusuna göre, yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşların, 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarıldı.

info@karadenizekonomi.com / 15.04.2024

Yurt Dışından Getirilen Cep Telefonlarının Kayıtsız Kullanım Süresi Uzatıldı

 

Bu gelişme, yurt dışında ikamet eden vatandaşların mobil cihazlarını 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt altına alabilecekleri anlamına geliyor.

Yurt dışı telefon kayıt ücretinin Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseltilmiş olmasıyla birlikte, bu yeni düzenleme vatandaşların cep telefonlarını daha uzun süre kayıtsız olarak kullanabilmesini sağlıyor. Ancak, bu düzenlemenin Türkiye'de yurtdışı telefon kullananlar için değil, yurtdışında ikamet eden vatandaşlar için geçerli olduğu önemle belirtiliyor.

Giresun’da Uğur Kaya İletişim işletme sahibi Uğur Kaya, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Şu anda yurt dışından gelen kayıtsız telefonların açtırma ücretiyle ilgili bir zam yok. Belki Temmuz ayında olabilir. Geçen sene çünkü Temmuz'da ve Ocak'ta iki zam geldi. Zaten şu anda yurtdışından telefon almak çok mantıklı değil."

Kaya, günceldeki en büyük sorunun doların yükselmesi olduğunu vurgulayarak, "Dolar yükseldiği zaman her şey yükseliyor. Aksesuar fiyatları yükseliyor, biz de vatandaşa yansıtıyoruz bu sefer piyasada tabi fiyat yüksekliğinden daralma oluyor." dedi.

Ayrıca, telefoncuların yaşadığı diğer sorunları da paylaşan Kaya, "Dükkânları ekonomik olarak en çok sarsan e-ticaret. Her şeyin internette toptan fiyatını satılmasıdır. Aynı zamanda telefoncuların bir diğer sorunu da kredi kartına taksiti olmayan tek sektörüz. Yıllardır açmadığı tek sektör biz kaldık." şeklinde konuştu.

Editör: Asel GÜRSOY /Röpo: Yaren KAYA

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar