Klinik Nörofizyoloji Uzmanından İş İnsanlarına Sağlık Tavsiyeleri

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun olan ve İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık alanında eğitim alan Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Dr. Gaye Yıldırım, iş dünyasının stres ve sağlıkla başa çıkma stratejilerini paylaştı.

info@karadenizekonomi.com / 15.01.2024

Klinik Nörofizyoloji Uzmanından İş İnsanlarına Sağlık Tavsiyeleri

 

 

Dr. Yıldırım, "Klinik nörofizyoloji olarak asıl kuruluş amacımız nedir?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "EEG, EMG ve uyku laboratuvarlarında nörolojinin tanısal anlamdaki biraz daha ileri vakaları, daha zor vakaları, daha ileri teknik gerektiren vakalarıyla ilgilenen bir bilim dalı bu. Asıl çalışma alanımız hastalıklar olarak epilepsiler, kas hastalıkları, polinöropati, sinir hastalıkları ve uyku hastalıkları."

EEG ve EMG'nin nörolojideki önemine değinen Yıldırım, EEG'nin beyin dalgalarının kayıtlanması işlemi ve bilinç bulanıklıklarının tanısında, EMG'nin ise kas hastalıklarının kesin tanısında kullanıldığını ifade etti.İş dünyasının sık karşılaştığı sorunlardan biri olan karpal tünel sendromu ve uyku problemleri konusunda da bilgi veren Yıldırım, bu rahatsızlıkların tedavisi için klinik nörofizyoloji uzmanlarına başvurmanın önemini vurguladı.

Dr. Yıldırım, iş insanları için özellikle masa başı çalışanlar için omurga sağlığına dikkat etmenin, düzenli nörolojik kontrollerin yapılmasının ve uyku düzenine önem vermenin önemli olduğunu belirtti.Covid-19 pandemisi sonrası artan beyin ve kalp damar hastalıklarına dikkat çeken Yıldırım, iş dünyasının yoğun temposunda çalışanların nörolojik sağlıklarını koruyabilmek adına düzenli olarak kontrollerini yaptırmalarını önerdi.Son olarak, Dr. Yıldırım, iş insanlarına sağlıklarını ihmal etmemeleri ve herhangi bir şikayetleri olmasa bile düzenli olarak nöroloji ve kardiyoloji muayenelerini yaptırmalarını önerdi. "Çok önemsediğiniz işlerinizin yanında sağlığınızı da önemsemenizi rica ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar