‘Fahrettin Baba’yı sonsuzluğa uğurladık

50 yılı aşkın süredir Samsun’u daha yukarılara taşımak için bir iş insanı olarak büyük katkı sağlayan Ulusoy Un Kurucu ve Onursal Başkanı namı diğer ‘Fahrettin Baba’ 24 Kasım Perşembe günü binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

‘Fahrettin Baba’yı sonsuzluğa uğurladık

Samsun’da henüz küçük bir zahire dükkânı işletirken, bir gün un fabrikası sahibi olma hayaline sıkı sıkıya bağlı kalan ve bu hedefine büyük bir özveriyle ulaşan Ulusoy Un Kurucu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Samsun’un ‘Fahrettin Baba’sı için ilk tören, temellerini kendi elleriyle attığı Tekkeköy’deki merkez fabrikada düzenlendi. Ardından binlerce kişinin katıldığı törenle cenaze namazı kılınan Ulusoy, Kıranköy Aile Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

ÖRNEK ALINACAK YAŞAM ÖYKÜSÜ

1969 yılında Ulusoy Un’un temellerini küçük bir un ve zahire dükkanında atan Fahrettin Ulusoy, 1989 yılında Ulusoy Un ile sanayicilik yolculuğuna başladı.2014 yılında şirketini borsaya açtı. 2021 yılında ise, “Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı” arasında yer aldı. 53 yıllık iş hayatında birçok olumsuzluk yaşasa da hepsinin altında büyük bir ustalıkla kalkmayı bildi. Nice başarılar, nice vergi rekortmenlikleri ve nice ödüllerle geçen bu büyük macera 73 yaşında son erdi.

2015 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Eren Günhan Ulusoy’a bırakan ve Onursal başkan olarak çalışmalarını yürüten Ulusoy, 53 yıllık iş yaşamından elbette kopmadı. İş dünyasının duayenlerinden olan Fahrettin Ulusoy, her seferinde en büyük sermayenin güven ve itibar olduğunu, bu öğretiye uygun olarak yarım asrı aşan iş yaşamında disipline sadık kalarak verdiği sözün arkasında durduğunu söyledi. Onu yakından tanıyanlara hep söylediği bu sözleri bir kez daha hatırlatmakta fayda var: “Prensip sahibi ve güvenilir olmak iş hayatının değişmeyen kurallarıdır. İtibar kolay kazanılmıyor. Sebat etsinler, işlerini sevsinler ve herkes işinin hacmini iyi hesap etsin. Balık yoksa gölde boşa ısrar etmesinler. Müslüman mahallesinde salyangoz yenmez derler ya, işte o hesap”

SON RÖPORTAJI KARADENİZ EKONOMİ’YE VERMİŞTİ

Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı Listesi’nde yer alan, Karadeniz’in duayen sanayicisi, Ulusoy Un Kurucu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy ile Ağustos 2021’de gerçekleştirdiğimiz son röportajında bir kez daha sadece iş yaşamında değil, özel ve sosyal hayatta da dikkat edilmesi gerekenleri dile getirmişti. O röportaja, yandaki karekodu okutarak ulaşabilirsiniz. Hayatı boyunca yaşadığı zorluklardan asla pes etmediğini her fırsatta dile getiren ve insanlara da bu şekilde yaşamalarını tavsiye eden Ulusoy, o röportajında gençlere şöyle sesleniyordu: “Bugün teknoloji denen bir gerçek var, herkes nerede ve neye ihtiyaç var, görebiliyor. Ama bazı hususlar var ki hiç değişmez. Onlar da çalışacaklar, prensip sahibi ve güvenilir olacaklar. En büyük sermaye güven ve itibar. O itibar kolay kazanılmıyor. Sebat etsinler ve işlerini sevsinler. Herkes işinin hacmini iyi hesap etmeli. Balık yoksa gölde boşa ısrar etmesinler. Müslüman mahallesinde salyangoz yenmez derler ya o hesap.”

KARADENİZ EKONOMİ’NİN KAPAĞINA ONUR VERMİŞTİ

Merhum Ulusoy, dergimizin mart tarihli 5. sayısında yer almış ve bize verdiği özel röportajında bir kez daha iş dünyasında yaşadıklarını kendisinden dinlemiştik.

‘Fahrettin Baba’ kendisinin iş hayatına adım atışının 50. yılı anısına kaleme aldığı ‘Hayatımdan Satırlar’ adlı otobiyografik kitabında, hayatının her anını tüm yalınlığı ve sadeliği ile ifade etmişti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar