Kira vergisi ilk taksit ödemesinde son 10 gün

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı kira vergisi ilk taksit ödemesinin sona ermesine sayılı günler kaldı. Beyannameler 31 Mart 2024 tarihine kadar verilmesi gerekiyor. 2023 için yıllık 21 bin TL’nin altında kira geliri olanlar ise beyanname vermeyecek.

info@karadenizekonomi.com / 22.03.2024

Kira vergisi ilk taksit ödemesinde son 10 gün

 

Türkiye’de milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira gelir vergisi ilk taksit ödemesinde beyanname verme süresi 31 Mart 2014 tarihinde sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da bugüne kadar hiç beyanname vermeyenleri takibe aldığı kira geliri vergisinde cezalı duruma düşmemek için ilk taksit süresinin kaçırılmaması önem arz ediyor.

Uzmanlar, 2023 yılı için kira geliri, yıllık 21 bin TL’nin altında kalanların söz konusu vergiden muaf olduğuna dikkat çekiyor. Ancak yıllık kira geliri, 21 bin TL’nin altında kalsa da ticari, zirai geliri olanlar kira vergisi ödemek zorunda.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar