Savunma sanayinin ihracatla büyüyen şirketi; TİSAŞ

Türkiye, son yıllarda savunma sanayi alanındaki yatırımlarla hem bölgesel hem de küresel anlamda önemli bir güç olmaya devam ediyor. Savunma sanayi alanına yapılan yatırımlar, önemli bir ihracat kalemi olarak da artı değer yaratmayı sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

Savunma sanayinin ihracatla büyüyen şirketi; TİSAŞ

Savunma sanayi alanındaki yükselişi hız kesmeden devam ederken, sektörde oluşan iş hacmi ve gerçekleşen ihracat değerleri de gün geçtikçe rekor üstüne rekor kırıyor.

Hafif silah üretimi konusunda Doğu Karadeniz’in en büyük üreticisi konumunda olan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, sektörün hızla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve gıpta ile bakılan bir konuma gelmesinden büyük gurur duyduklarını ifade ediyor. 

DÜNYADA MARKA HALİNE GELDİK

Hafif silah üretiminde Türkiye’nin artık marka konumuna yükseldiğine vurgu yapan Alemdaroğlu, “Dünyanın birçok bölgesinden ülkemizin ürünlerine yoğun talep söz konusu. Bu da hem sektör hem de ihracat değerleri bakımından sevindirici bir durum. Oluşan talepler karşısında ülke olarak, daha nitelikli ürünler üretmeye çalışıyoruz. Bu da sektörün hızlı gelişimini ve ihracat değerlerini olumlu yönde etkiliyor” diyor.

SÜREKLİ BÜYÜME HALİNDEYİZ

TİSAŞ’ın üretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Alemdaroğlu, “Hafif silah alanında sektörün öncü firmalarından birisiyiz. Ürün kalitemiz ve marka bilinirliğimiz ile sürekli büyüme halindeyiz. Özellikle son dönemlerde aldığımız yüksek adetli taleplerden dolayı yaptığımız ilave yatırımlarla üretim adetlerimizi ve istihdam sayımızı arttırdık. Bu sayede hem ihracat yaptığımız ülke sayısını hem de ihracat değerlerimizi üst seviyelere taşıdık. Ekim ayında Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un elinden aldığımız ödül de yaptığımız bu çalışmaların bir sonucuydu. Yılsonuna kadar da daha fazla üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer veriyor.

İLK KEZ ABD’DE SERGİLENECEK

Alemdaroğlu, aynı zamanda AR-GE merkezi olduklarını ve farklı kalibrelerde yeni ürünleri yakın bir tarihte bünyesine katacaklarını da belirterek, “İş birliği yaptığımız üniversitelerimiz ile sektöre yenilik katacak projeler gerçekleştiriyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini iyi seviyede uygulayan ender firmalardan olduğumuzu düşünüyorum. Bu kapsamda AR-GE merkezimizin oluşturduğu ve sektörün de ihtiyaç duyduğu yeni ürünlerimizi ilk defa ABD’de gerçekleşecek olan Shot Show Fuarı’nda sergileyeceğiz. Sektör için heyecan, ülkemiz için katma değer oluşturacak olan bu ürünlerimizin markamıza da değer katacağını düşünüyorum” diye konuşuyor.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER

Katma değerli ürünlerin nitelikli personeller ile gerçekleştirileceğine dikkat çeken Alemdaroğlu, “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan nitelikli personel ihtiyacı için meslek liseleri ve üniversiteler ile protokoller yapıyor, öğrencilerin sektöre olan ilgisine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Verdiğimiz destekler neticesinde gençlerin savunma ve havacılık alanlarında elde ettikleri başarılar bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir” diyor.

YENİ YILDA YENİ PROJELER

Gelecek yıla yönelik projelerinden de bahseden Alemdaroğlu, şu ifadelere yer veriyor: “Önümüzdeki yıllara yönelik yeni yatırımlarımız devam edecek. Bunu yaparken iklim değişikliği yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışmakta ve temiz enerji kullanımına özen göstermekteyiz. Kurmakta olduğumuz yinelenebilir enerji altyapısı ile doğa ile bütünleşik, çevreye saygılı ve geri dönüştürülebilir sisteme sahip yeni bir üretim tesisi oluşturmaya çalışıyoruz. Fizibilite çalışmalarını tamamladığımız bu tesisimiz için inşaat faaliyetlerini çok yakın bir tarihte başlatacağız. Yapacağımız yeni yatırımlarla sektöre yenilik katacak ürünler oluşturmayı, bu sayede hem üretim miktarımızı hem de ihracat değerlerimizi daha üst seviyelere çıkartmayı planlıyoruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar