Trabzon Uzungöl'de turist sayısı arttı konaklama azaldı

Trabzon'a gelen turist sayısındaki artışa rağmen Uzungöl’de bu yıl konaklama sayısında düşüş yaşandı.

info@karadenizekonomi.com / 17.08.2023

Trabzon Uzungöl'de turist sayısı arttı konaklama azaldı

Trabzon’a gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla artış yaşanmasına rağmen dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de geçtiğimiz yıl yüzde 100 oranına ulaşan konaklayan turist sayısında düşüş yaşandığı belirtildi. Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 81 arttı.Trabzon'da bu yılın Temmuz ayında konaklama sayısı 268 bin 500'ü bulurken, özellikle yabancı turist sayısında yüzde 112'lik artış olması dikkat çekti. Bu artışa rağmen Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl, turizmde geçtiğimiz yılı arıyor. Bu düşüşte Uzungöl'deki tesislerdeki yüksek fiyat politikasının ve kayıt dışı konaklama yapan işletmelerin etkili olduğu ifade ediliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uzungöl Platformu Koordinatörü Abdullah Özen, geçtiğimiz yıl çok iyi bir sezon geçirdiklerini ancak bu yıl o sezonu yakalayamadıklarını söyledi. Özen, “Önceki yıl pandemiden dolayı özellikle Orta Doğu’dan Uzungöl’ü ziyaret eden turistlerin çok yoğun bir ilgisini almıştık. Hem sıcaklardan hem evde hapis olduklarından dolayı kendilerini serin olan bölgelere özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ne akın ettiler. Geçen yıl çok güzel bir sezon geçirdik. Bu yıl o sezonu yakalayamadık biraz daha aşağıda bir seviyedeyiz. Ama hamdolsun bu sene çok güzel olmasa da güzel bir sezon geçiriyoruz. Uzungöl’ün geçtiğimiz yıllarda çok kıymetli olacağını söyleyen insanlarımız vardı. Bunu burada yaşayan insanlar öngörebiliyordu. Buraya biraz daha kontrollü bir şekilde inşa edebilseydik ve turizmi sürdürebilir yapsaydık bugün çok daha farklı bir Uzungöl konuşabilirdik” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar