Başkan Yakar: OSB‘de 5 Bin kişinin üstünde istihdam hedefleniyor.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Havalimanına en yakın OSB konumunda olan Bulancak’ta kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcı firmaların yatırımlarını tamamladıkça bölgede işsizliğin azaldığını istihdamın büyüdüğünü belirterek şu açıklamaları yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 28.03.2022

Başkan Yakar: OSB‘de 5 Bin kişinin üstünde istihdam hedefleniyor.

Giresun’da Bulancak OSB’de 2 Bin kişiye istihdam sağlayan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), hedefin en az 5 Bin kişilik istihdam sağlamak olduğunu belirterek yatırımlar tamamlandıkça işsizlik azalacak istihdam artacak. Bölgemiz de yatırım yapan yapmak isteyen tüm yatırımcıların Bulancak Belediyesi olarak yanında olmaya yasal çerçevede işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz.

Başkan Yakar, 2. OSB'yi teknoloji yoğunluğu olan bir OSB haline getirmek istediklerini söyledi. 2. OSB'deki istihdam sayısını da artırmayı amaçladıklarını belirten Ünlü, "İhracatı çok önemsiyoruz. Buralardan yapılacak ihracat bölgemizin ihracat rakamlarını yukarılara çekecektir. Bu da bizim için çok önemli bir husustur" dedi.

İnşaat ve proje yapım çalışmalarına devam eden 20 firma bulunduğu bilgisini veren Başkan Yakar, işin sonunda OSB’de 5 Bin kişinin üstünde istihdam olacağına olan inancımız tamdır. 2022 yılında istihdam hedefinin 3 bin kişi olmasının beklenildiği hedef toplamda 5 Bin kişinin Bulancak OSB’de istihdam edilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

TÜİK tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre açıklanan 2021 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre, Bulancak merkez nüfusu 710 kişi artarak 48 bin 076 oldu. Bulancak’ın toplam nüfusu ise 1744 artışla 69 bin 326 oldu.

Açıklanan nüfus sonuçları sonrası bir açıklama yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar; “Bilindiği gibi ilçede yaşadığı halde ikamet kayıtlarını köylerde ya da başka yerlerde tutan vatandaşlarımıza yönelik çalışma yaptık ve ikametlerini Bulancak’a almalarını teşvik ettik. Bu anlamda destek ve çaba gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Belediye sınırlarındaki nüfusumuz 710 kişi artmıştır. Bu da yıllık bütçemize fazladan gelir olarak yansıyacak ve hizmet olarak Bulancak’a dönecektir. Tüm çabamız daha güzel bir Bulancak içindir” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar