2023, Ulubey’in yılı olacak

Son yıllarda devam eden yatırımlarla çehresi değişen Ulubey Belediyesi; bir yandan sosyal tesislerle sosyal hayata değer katarken bir yandan da sanayi sitesi ile yatırım ve istihdama katkı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

2023, Ulubey’in yılı olacak

Yatırımların aralıksız devam edeceğine vurgu yapan Belediye Başkanı İsa Türkcan, 2023’ün Ulubey’in yılı olacağını ifade ediyor.

Sosyal tesisler, sanayi sitesi, ulaşım yatırımları ile son yıllarda bambaşka bir çehreye bürünen Ulubey, turizm konusunda da önemli hamlelere imza atıyor. 2023’ün Ulubey’in yılı olacağına dair verdiği sözün her zaman arkasında durduğunu kaydeden Belediye Başkanı İsa Türkcan, istihdam öncelikli projelerin ulaşım, sanayi, eğitim gibi stratejik alanlarda devam edeceğini dile getiriyor.

İlçe için istihdamın en büyük öncelik olduğunu ifade eden Başkan Türkcan, kurulan iki fabrika ile özellikle gençleri Ulubey’de tutmaya devam edeceklerini, 25 kişiye istihdam sağlayan palet fabrikası ile eski devlet hastanesi binasında kurulacak yeni fabrika ile ilçeye bölgeye değer kazandırmayı sürdüreceklerini belirtiyor.

“İLÇEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR”

Turizm konusunda da ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını ve turizmi ‘olmazsa olmaz’ olarak nitelendirdiklerine dikkat çeken Başkan Türkcan, Sayacabaşı Bungalov evlerimiz sadece Ulubey ve Ordu’ya ait değil. Turizmle alakalı Türkiye içerisinden ya da yurtdışından gelecek yatırımcı kardeşlerimizin buralara gelip ülke dışından ya da ülke içerisinden gelecek misafirlerimizi ağırlamak üzere yapmış olduğumuz sosyal tesisimiz. Burada 6 tane bungalov evimiz, bir tane de dubleks evimiz var. Bungalov evlerimiz 2+1, bir ebeveyn odası, bir çocuk odası mutfak ve oturma salonundan ibaret. Evlerimiz, şömine ve kalorifer sistemiyle ısınıyor. Dubleks evimiz 3+1 ve restoran, kamelyalarımız, çocuk oyun parkımız ve mesire alanımız var. Burası tam bir sosyal yaşantı alanı. Türkiye’nin 81 ilinden ve Ordu’dan gelecek Ulubey Belediyesi olarak güler yüzlü ekibimizle birlikte ağırlamaya hazırız. 5 aydır hizmet vermeye başladık” şeklinde konuşuyor.

 

YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Tüm Türkiye’nin dikkatini çeken seyir terasının da ilçeye değer kattığını ve daha şimdiden büyük ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Türkcan, “Yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım ve yakın zamanda hizmete girecek. Ulubey Meslek Yüksek Okulumuzu da inşa ediyoruz. Meslek yüksek okulunu ve belediye binasını kaldırarak, Ulubey’e yakışır bir Meydan Camisi ve altına da modern bir otopark yapmayı planlıyoruz. Yeni belediye binamızı da yıl sonuna kadar bitirerek hizmete sokacağız. Sanayi sitemiz Ulubey’in içinde bulunan demirci kardeşlerimizi, araç tamiri yapan kardeşlerimizi yaklaşık 26 adet dükkân yaparak şehir içerisinde bulunan bu tür esnaflarımızı sanayi sitemize alarak oradaki istihdamı da arttıracağız. Yaklaşık bir yıl önce Belediye Düğün Salonu’nu tekstil fabrikasına ve üstünü de kiraya vererek istihdam sağlamıştık. Belediye Kültür Sarayı’nın temelini de bu ay içerisinde atmayı düşünüyoruz. Burada da Ulubeyli gençlerimizin sosyal donatı ve evlilik yapabilecekleri bir alan olarak hizmet verecek. Gençlik Merkezimiz de yakın zamanda hizmet verecek. Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından ilçemize değer katacak 3 Çocuk Destekleme Merkezi ve bir idari bina bu yılın sonunda çocuklarımıza hizmet verecek” ifadelerine yer veriyor.

“SÖZLERİMİZİN %95’İNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Başkan Türkcan, 2019’da ikinci göreve başlarken, 2023’ün Ulubey’in yılı olacağına dair söz verdiğini ve bu sözünün de sonuna kadar arkasında duracağına vurgu yaparak, “Gerek sosyal tesislerimizle birlikte, gerek sanayi sitemizle gerekse Ulubey’e yapılacak yatırımla 2023 yılı Ulubey’in yılı olacak. 2023’te vermiş olduğumuz sözlerin yüzde 95’ini faaliyete geçirip Ulubey halkımıza neyi vaat ettiysek sanayi sitesinden yollarımıza varıncaya kadar bu ilçede 41 mahallemizde yaşayan herkese güzel bir ortam bırakacağız. 2023 yılının ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuşuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar