Altınordu kültür-sanatla daha da güzel

Şehrin kalbi Altınordu, gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleriyle çekim merkezi olmaya devam ediyor. Altınordu Belediyesi, çocukların ara tatil döneminde yine muhteşem etkinliklerle eğlenceli ve renkli anları ilçe sakinleriyle buluşturdu.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Altınordu kültür-sanatla daha da güzel

Etkinlik kapsamında, Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin rekortmen çizgi filmi Rafadan Tayfa'nın kahramanları bol eğlenceli bir müzikal şov ile Altınordul’u çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Altınordu’nun sanat ve çocuk dostu bir kent olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Sevgili çocuklarımızla bir arada olmaktan kültürün sanatın şehri olmaktan ve çocuk dostu Altınordu, Ordu iddiamızı perçinlemekten duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyor.

MUTLULUK GÖZLERİNDEN OKUNDU

Hem konser hem de tiyatro tadında gerçekleşen "En Sevdiğim Rafadan" adlı müzikal şov, iki seans olarak çocuklar ile buluştu. Eğlendirirken, dinlendiren ama aynı zamanda değerler eğitimi ile bilgilendiren programda salonu hınca hınç dolduran çocuklar hem stres attılar hem de enerji ve moral depoladı. Palyaçolar eşliğinde doyasıya eğlendikleri etkinlikte baştan sona yanlarında olan Başkan Aşkın Tören’e çocuklar yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Aşkın Tören, çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum, salonun heyecanı beni de titretti. Ailelilerimize, bugünü bize ve rafadan tayfa ailemize ayırdıkları ve sizlerle bizi buluşturdukları için ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuşuyor.

DÜNYA SİZİNLE GÜZEL

Dünyanın çocuklarla çok daha güzel bir yer haline gelmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Tören, “Sizlerle birlikte birçok etkinlikte bir araya geldik, her biri bizim için çok anlamlıydı. Yine sizinle bir arada olmaktan, kültürün sanatın şehri olmaktan ve çocuk dostu Altınordu, Ordu iddiamızı perçinlemekten mutluluğu duyuyorum. Çocuklarımız gülerse Ordu güler, Ordu gülerse Türkiye güler, Türkiye gülerse dünya güler” ifadelerini kullanıyor.

AŞKIN AMCANIZ HER ZAMAN YANINIZDA

“Toplumun her kesimini ilgilendiren hizmetlerimizle Altınordu’da sizlerle birlikte büyümeye devam edeceğiz” diyen Başkan Tören, “Çok yakın zamanda trafik eğitim parkında sürprizlerimizle sizleri ağırlayacağız. Yeni müzikallerle, yeni tiyatro oyunlarımızla, yeni konserlerimizle halkımızı buluşturacağız. Bir arada olduğumuz da daha da güzel oluyoruz. Hepinizi çok seviyorum. Aşkın amcanız olarak her daim yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. Bugün şehrimize bizleri kırmadan teşrif eden Rafadan Tayfa ailemize gönülden teşekkür ediyorum, hepinizi çok ama çok seviyorum” ifadelerine yer veriyor.

ÇOCUKLARDAN TEŞEKKÜR

Altınordu Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal etkinliklerini yakından takip ettiklerini ve bir arada olmaktan duydukları mutluluğu vurgulayan çocuklar ve aileleri, “Ara tatilde böyle muhteşem bir etkinliğe katılmak hepimize iyi geldi. Bu muhteşem etkinlik için Başkanımız Aşkın Tören’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

‘Şarkiye’ yeniden doğuyor

Başkan Aşkın Tören’in ‘marka şehir’ vizyonu doğrultusunda tarihi mahallelerde sürdürdüğü kent kimliği ve estetiği öncelikli çalışmalar kapsamında Şarkiye Mahallesi Osman Paşa Caddesi ve civarı sokaklar adeta yeniden doğuyor.

Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda uygulanan mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taş uygulaması ile yapılan sokak yenilemelerinde ortaya çıkan estetik ve görsel zenginlik büyük beğeni topladı.

BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in şehrin kimliğine sahip çıkmak adına kadim mahallelerde başlattığı şehrin dokusuyla, silüetiyle, mekânın ruhuyla uyumlu estetik dokunuşlar tarihi mahalleleri yeniden ayağa kaldırıyor. Şehrin ticaret ve sosyal yaşamının merkezlerinden biri konumunda olan Osman Paşa Caddesi ve çevresinde başlayan çalışmalarla ekonomik ömrünü tamamlamış yetersiz altyapı sil baştan yenileniyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taşlarla yapılan sokak yenileme çalışmalarıyla da şarkiye mahallesinin çehresi değişiyor.

KADİM MAHALLELERİMİZİ İHYA EDİYORUZ

Çalışmaların bölgeye Şarkiye mahallesinde devam eden çalışmaları değerlendiren Başkan Aşkın Tören, “İlimizde deyim yerindeyse ticari yaşamın sıfır noktası diyebileceğimiz köklü ve kadim bölgelerimizden olan Şarkiye Mahallemiz, hak ettiği dönüşümü yaşıyor. Çalışmalar sonunda Osmanpaşa Caddesi’nde son derece anlamlı, estetik kaygıları da olan şık bir sonuç ortaya çıkıyor. Osmanpaşa Caddemiz ve devamındaki ada bütünlüğünde süren sokak sağlıklaştırması çalışmalarımızla kaldırımıyla tabela standartlarıyla şehrin adeta vitrini konumunda olan bu sokaklarımız yenilenen çehresiyle şehrimizin modern yüzü olacak” diyor.

 

 

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar