Giresun'un Yeni Cazibe Merkezi

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen Plajlar Bölgesi Projesi, şehrin turizm potansiyelini artırmaya yönelik önemli adımlar atıyor. Mega projenin ilk etabı, sunduğu çeşitli olanaklar ve konfor ile vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2023

Giresun'un Yeni Cazibe Merkezi

 

Plajlar Bölgesi, sosyal tesislerden aydınlatmaya, temizlikten güvenliğe kadar bir dizi üst düzey hizmeti yılın her ayında sunmaktadır. Karadeniz'in en büyük plajı olma özelliği taşıyan tesis, yaz döneminde olduğu kadar sonbahar ve kış aylarında da büyük ilgi görüyor. Hava koşullarının uygun olduğu zamanlarda özellikle gençler ve öğrenciler, bölgede keyifli anlar yaşayabiliyor.

Projede, 7400 m2 yeşil alan, 50 araçlık kapalı otopark, 900 m2 taş amfi tiyatro (konser ve etkinlikler için), 3 adet iskele, 200 m2 çocuk su parkı, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, bisiklet park yeri, kamp alanı, çocuk macera parkuru, wc/duş ve bebek bakım ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, mescit, güvenlik noktası ve 6 adet plaj işletmesi bulunmaktadır.

Giresun'da yaşayan vatandaşlar, gurbetçiler ve öğrenciler, projenin şehirdeki eksikliği giderdiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, daha önce bakımsız, güvenliksiz ve kullanılamayan plajların yerine konforlu ve detayları düşünülmüş bir tesise kavuştuklarını ifade ettiler.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak, "Şehrimizi turizmde daha cazip hale getirmek için doğal güzelliklerimizi en iyi şekilde kullanıyoruz. Plajlar projemiz, sadece Giresunlular için değil, aynı zamanda yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz için de mükemmel bir dinlenme ve denizle buluşma noktası oldu. Bu projede vatandaşlarımız için her detayı düşündük. Gurbetçilerimiz ve şehrimize yeni gelen öğrenciler, ziyaret ettikleri plajlardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek teşekkür ettiler. Bu, bizi hem mutlu ediyor hem de daha fazla çalışmaya teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar