‘’Giresun’a 138 Milyon 790 bin 437 TL maddi destek yapıldı’’

Giresun Belediye Başkanı Şenlikoğlu, ‘’Pandemi süresince programlar kapsamında Giresun ilimize devletimizin 138 Milyon 790 bin 437 TL tutarında maddi desteği olmuştur’’

info@karadenizekonomi.com / 22.02.2021

‘’Giresun’a 138 Milyon 790 bin 437 TL maddi destek yapıldı’’

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, bölgesel olarak 11 farklı il de Birlik Başkanı Fatma Şahin’in de katılımıyla ‘Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları’ düzenlendi.

Giresun Belediyesi olarak coronavirüsle mücadele kapsamında esnafa gereken tüm maddi desteği verdiklerini dile getiren Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ‘’Her ne kadar coronavirüsün olumsuz etkisi ekonomik anlamda şehrimizi zor ve sıkıntılı durumlarla karşı karşıya bırakmış olsa da ilimizde ticari faaliyetlerimiz birçok sektörümüzde devam etmiştir. Bizlerde Giresun Belediyesi olarak gerek pandemiden önce gerek pandemi sırasında ticari faaliyet gösteren sanayi firmalarımızın ve esnaflarımızın yanında olarak sorunlarına çözüm ortağı olmaya özen gösterdik. Diğer yandan Belediye olarak esnafımıza kira ve işgaliye desteğinde bulunduk. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. İnşallah halkımız ve esnafımızla bu zor süreci en az hasarla atlatacağız. Yine bu dönem içerisinde vatandaşlarımız için de bir takım maddi önlemler aldık ve su fiyatlarında indirime gittik. Ayrıca, pandemi döneminde de borcunu ödememiş olan abonelerimiz de su kesintisi yapmadık’’ diye konuştu.

‘’Devletin 138 Milyon 790 bin 437 TL maddi desteği oldu’’

Aytekin Şenlikoğlu, ‘’Giresun’umuzda İŞKUR tarafından, 2020 yılı içinde özel 3050 ve kamu 29 olmak üzere toplam 3079 kişi, ayrıca 43 engelli vatandaşımız, 2021 yılı ilk ayında ise 202 kişi istihdam edilmiştir. 2020 yılında sosyal destek programı kapsamında 10523 kişiye 10 Milyon 523 bin TL, kısa çalışma ödeneği kapsamında 9869 kişiye 49 milyon 745 bin 368 TL, nakdi ücret desteği kapsamında 7561 çalışana 22 Milyon 349 bin 4 TL, işsizlik ödeneği kapsamında 3161 kişiye 14 Milyon 2 bin 759 TL, normalleşme desteğini kapsamında 4965 çalışanla ilgili işverenlere 3 milyon 936 bin 306 TL, SSK desteği (mahsuplaşma yapılarak) verilmiştir. Pandemi süresince tüm bu programlar kapsamında Giresun ilimize devletimizin 138 Milyon 790 bin 437 TL tutarında maddi desteği olmuştur’’ dedi.

‘’En çok gelir sağlayan ürün fındık’’

Fındığın tarım ürünleri içerisinde 3 milyar doları bularak en çok ihracat geliri sağlanan ürün olduğunu ifade eden Şenlikoğlu, ‘’Fındık bizim başımızın tacı ve milli servetimiz. Tüm tarım ürünleri içerisinde de 3 milyar doları bularak en çok ihracat geliri olan tarım ürünü. Ayrıca Giresun bu anlamda dünyanın en kaliteli fındığının yetişmiş olduğu bir ildir. İlimizde fındıkla birlikte başka sektörlerde 2020 yılı içerisinde 260 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bunlar fındık, hububat, silah, kuruyemiş makineleri ve asansör aksamları ile yaş sebze ağırlıklı olarak karşımıza çıkıyor. Şehrimizin 2020 ithalat rakamı ise 24 milyon dolar şeklinde gerçekleşirken, bu da yine hububat ağırlıklı tarım ürünleri’’ ifade etti.

‘’Amacımız şehrimizin turizmden hak ettiği değeri alması’’

Biz her yönüyle zenginleşmiş bir şehiriz diyen Başkan Şenlikoğlu, ‘’Doğal su kaynakları bölgemizin en büyük avantajı. Bilindiği  üzere mineralli ve mineralsiz su kaynaklarımız mevcut. Turizmde de ön planda olan doğa harikası  mavi gölümüz , Kulakkaya, Bektaş, Paşakonağı, Kümbet gibi yaylalarımız, Zeytinlik mevkiimiz ve adamız var. Giresun doğası, tarihi ve deniziyle bir turizm şehri. Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk tarihi ve kültürel zenginlikler açısından, sahil bandı deniz turizmi açısından, orta bant ise yayla turizmi açısından üç ayrı destinasyona sahip. Özelikle Ordu-Giresun Havalimanının açılmasıyla birlikte ilimiz turizmde ciddi anlamda bir artış gösterdi. Giresun bölgede, bölgenin gizli gücü. Karadeniz Bölgesinde şehirleşme açısından ön plana çıkan birçok şehir var. Giresun bu şehirlerin içinde bir tatil, bir sayfiye kentidir ve bütün seyahat etmek isteyen ziyaretçilerimizi kucaklamaya hazırdır. Amacımız bu sıkıntılı süreci en kısa sürede atlattıktan sonra şehrimizin bu güzelliğini yerli ve yabancı turistlerle bir araya getirmek ve turizmden hak ettiği değeri almaktır’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar