“2023’te projelerimiz hızla devam edecek”

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, “Dün ne söylediysem bugün ne söylediysem yarın da aynısını söyleyeceğim. 2023, Ulubey'in yılı olacak” dedi

info@karadenizekonomi.com / 9.01.2023

“2023’te projelerimiz hızla devam edecek”

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, ilçenin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Türkcan; ekonomiden sanata, turizmden eğitime onlarca projeye hayata geçirdiklerini, aynı kararlılıkla da çalışmayı sürdüreceklerini dile getrdi. Başkan Türkcan, “Dün ne söylediysem bugün ne söylediysem yarın da aynısını söyleyeceğim. 2023, Ulubey'in yılı olacak” dedi.

TURİZM MERKEZİ OLACAK

İlçede devam eden birçok projenin bitme aşamasına geldiğini kaydeden Başkan Türkcan, “Sayıcabaşı Sosyal Tesislerimiz; restoranımız, fanus doğum kamelyalarımız, 6 bungalov evimiz, 1 dubleks evimiz, çocuk oyun parkımız ve birçok yürüyüş alanlarıyla birlikte hem Ulubeyli hem de Ordulu hemşerilerimizin hizmetine açtık. Seyir terasımızın şehir içinden çıkacak merdiveni vardı. Yapılacak demiştik, onu da yaptık. İnşallah ilerleyen günlerde Ordu sahilini, Boztepe'yi, Çambaşı’nı izleyebileceğimiz bir seyir terasımız olacak. Seyir terası; 30 metre yüksekliğinde, 35 metre uzunluğundan ibaret değil. Restoranımız, VIP odalarımız, önünde kır düğüne yapabileceğimiz, yukarısında yaklaşık yirmi dönümlük bir arazide mesire alanımız, hazır mutfağımız, çocuk oyun parkımız, bisiklet yolumuz, yürüyüş yollarımızla birlikte inşallah en kısa zamanda da açıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

EĞİTİME KESİNTİSİZ YATIRIM

Başkan Türkcan, eğitim alanında da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Ulubey Meslek Yüksek Okulu'yla ilgili son çalışmaları yaparak, Ordu Üniversitesi'ne teslim etmeyi düşünüyoruz. 1400 metrekare tabanla başlamış olduğumuz Ulubey Meslek Yüksekokulu 7 bin metrekare kapalı alana sahip. Hem Ordu Üniversitesi'ne hem Ulubey Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize ve öğretim görevlilerine hayırlı uğurlu olsun. 20 derslik, 35 öğretim görevlisinin ve birçok konferans salonunun olduğu muazzam bir alan. Meslek yüksekokulunu yaparken, yarınlarda fakülteye dönüştürebilmek için bu alanı inşa etmiştik. İnşallah yarınlarda da bir meslek yüksekokulu bittiği takdirde bu istenilirse Ordu Üniversitesi tarafından fakülteye dönüştürülebiliyor” diye konuştu.

İLÇE ŞANTİYE GİBİ

İlçede devam eden diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Türkcan, şu ifadelere yer verdi: “Yeni belediye binamıza inşallah Ulubey'in kuruluş yıl dönümü olan 1 Nisan'da geçmeyi hedefliyoruz. Çocuk destekleme merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından yapıldı. Bakanlığımız tarafından en kısa zamanda açılacağından şüphemiz yok. Ulubey Belediye Kültür Sarayı'nın temelini atmıştık geçtiğimiz günlerde. İnşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Belediye Kültür Sarayı'nın inşaatı devam ediyor. Yan tarafında gençlik merkezi var. Onun inşaatı da devam ediyor. Bu da 2023 yılında bitirmeyi hedeflediğimiz projelerden biri. Yine istinat duvarlarına yaptığımız sanayi sitemiz vardı. İnşallah ilerleyen günlerde de sanayi sitemizin temelini atacağız. Ulubey'in eski heyelan olan bölgesinde bir problem var. Onu çözdüğümüz takdirde esnaf ve pazarcı kardeşlerimize kapalı pazar yeri söz vermiştik. Onu da faaliyete geçireceğiz. Ben bu anlamda sözümün hala arkasındayım. Dün size ne söylediysem bugün ne söylediysem yarın da aynısını söyleyeceğim. 2023, Ulubey'in yılı olacak.”

Murat Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar