"Çambaşı'nı Karadeniz’in Davos'u yapacağız"

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Türkiye'nin denize en yakın kış turizm merkezi Çambaşı'na ilginin ve yatırımın büyük heyecan yarattığını ifade ederek, "Çambaşı'nı Karadeniz'in Davos'u yapacağız" dedi

info@karadenizekonomi.com / 19.12.2022

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı'nın artan yatırımlar, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi sayesinde özellikle kış turizmi noktasında örnek bir noktaya geldiğini dile getirdi. Başkan Kaya, "En büyük amacımız, Çambaşı'nı Karadeniz'in Davos'u yapmak" dedi.

Çambaşı'nda devam eden yatırımların sadece ilçe için değil, bölge için de büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, otel kapasitesinin her geçen gün arttığına vurgu yaptı. Kaya, "Bu kapasitenin arttırılması noktasında da daha önceden planladığımız ve harekete geçirdiğimiz imar planı çalışmalarında Turizm Bakanlığına devredilen alanlarda tahsis işlemleri yapılıyor. Bu tahsis işlemlerinde şu anda mevcut otelin yapımın haricinde iki otel daha ihaleye verildi ve ihalede iki firma aldı. 600 yataklı iki otelimiz olacak inşallah. Üç yıl içerisinde bunlar da inşaatlara başlamak zorundalar" diye konuştu.

ULAŞIMA AĞIRLIK VERDİK

Kaya, turizmin ulaşımla mümkün olduğuna dikkat çekerek, "Burayı dediğimiz Davos ortamına getireceksek ulaşım çok önemli. Çambaşı'nın ulaşımıyla alakalı, sıkıntının ortadan kaldırılması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan hükümetimize, milletvekillerimizden bürokratlara tek tek teşekkür ediyorum. İş adamlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar da bu konularda bizim kadar mücadele ediyor. Kabadüz’de yapılan karayolu yatırımı, belki de Ordu'nun en büyük yatırımı. İki etaplı çalışmanın ilk durağında Kabadüz- Ordu arasındaki ihale çalışmaları yeniden başladı. Bu değişikliklerden sonra da Kayabaşı istikameti için bir ay içerisinde ikmal ihalesi planlanıyor. Bu planlandığı takdirde hızlı bir şekilde bu kısmın 13 kilometrelik kalan kısım var. Bu kısım tamamlandığı takdirde çok rahatlayacağız. Hem biz hem kamuoyu hem turizmciler hem de misafirlerimizi rahatlayacak. İkinci etaptaki yapılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Kabadüz-Çambaşı arasındakini Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ve Genel Müdürlük çerçevesinde yapılan çalışmalarda en vatandaşlarımız zor durumda kaldığı bölümlerin bir an önce bitirilmesi ve tamamlayarak gelmesiyle ilgili bir çalışmaydı. Şu anda Turnalık- Çambaşı arası bitti. Turnalık-Yokuşdibi arası kısım vatandaşın da kışın da en çok zahmet çektiği ve tehlikeli gördüğü bölüm. İnşallah bir hafta içinde ulaşıma açılacak" ifadelerine yer verdi.

KAMP ALANI DA YAPILACAK

"Çambaşı'nı Karadeniz'in Davos'u olacak şekle getirmek için elimizden gelen bütün çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz" vurgusu yapan Başkan Kaya, "Artık orada kayak merkezimiz bitti, faaliyete de geçti. Artık müşterilerini, misafirlerini bekliyor. Orada mevcut şu andaki otellerimizin kapasitesi iyi düzeyde ama daha da artırmak istiyoruz. Bu kapasitenin arttırılması noktasında da daha önceden planladığımız ve harekete geçirdiğimiz imar planı çalışmalarında Turizm Bakanlığına devredilen alanlarda tahsis işlemleri yapılıyor. Denize en yakın kayak münasebetiyle de ciddi şekilde şu anda misafirlerini ağırlamak için hazır. Bütün hazırlıkları tamamlanmış. Çambaşı’ndaki ilgili firma Magic Grup, Büyükşehir Belediyemiz ve ekiplerimiz hem karla mücadele hem de misafirlerimizi ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Magic Grup’a da teşekkür ediyoruz. Ciddi bir yatırım yaptılar. Bunun için kar ihtiyacı var. Benim bildiğim kadarıyla şu anda 1 Ocak itibariyle oteller dolu. Çambaşı'nı ayrıca ülkemizin yanı sıra yabancı spor kulüplerini de ağırlayabileceğimiz bir merkez olmasını istiyoruz. Bu projede kayak merkezi olduğu gibi belki Ordu'da, Karadeniz'de tek olacak bir proje hazırlanıyor. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Yer teslimiyle alakalı kısmı yakın zamanda açtığımız takdirde orada da yaklaşık 100-150 milyona yakın yatırım ortaya çıkmış olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü Karadeniz'de yok. Onu yapmamız gerekiyor. Yaz-kış orada kamp alanı oluşturabilecek" şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar