40 milyon lira Ordu’da kalacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, kentte 30 bin işsiz olduğunu bu nedende fındık toplamak için dışarıdan gelen işçi ücretlerinin Ordu ekonomisinde kalması için başlatılan çalışma ile 40 milyon liranın kentte kalacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 20.07.2020

40 milyon lira Ordu’da kalacak

Fındık hasat döneminde 14 bin işçinin ürünü toplamak için Ordu’ya geldiğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kentte 30 bin işsiz olduğunu bu nedende dışarıdan gelen işçi ücretlerinin Ordu ekonomisinde kalması için çalışma başlattıklarını söyledi. Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir hesap yaptık, 14 bin kişi fındığı toplamak için Ordu'ya gelmek zorunda ama bizim aynı zamanda 30 bin kadar da işsizimiz var. Dedik ki bu para Ordu'da kalsın. 45 gün kadar fındığın toplanması ve diğer işlemleri sürüyor. Bunu yaptığımız zaman yaklaşık 40 milyon lira Ordu'da kalacak. Bu rakam bu sene 60'a kadar çıkıyor. Dolayısıyla bu, ekonomide kalırsa hem bizim için iyi olur hem de kendi fındığını toplamış olurlar."

Bahçe sahipleri ile fındık toplamak isteyenleri buluşturdukları proje kapsamında, işçiler için Kovid-19'a yönelik sağlık destek birimi oluşturduklarını anlatan Güler, projeye talebin yoğun olduğunu belirtti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar