‘’Fındık bahçelerinden yüzde yüz verim alacağız’’

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından fındıkta geleneksek yöntemler yerine bilimsel yöntemler ile verimi artırmak ve bakımsız kalan bahçeleri kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırmak amacıyla fındık sektöründe FINVER projesine imza atıldı.

info@karadenizekonomi.com / 26.10.2020

‘’Fındık bahçelerinden yüzde yüz verim alacağız’’

Fındık Verimlilik Projesi (FINVER) ile üretimin artırılmasını hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, fındık sektöründe önemli sorunlara çözüm getirecek projelere imza atıldığını açıkladı.

‘’Proje ilk olarak Perşembe’de uygulanacak’’

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirakindeki ORTAR şirketi tarafından sahiplerinden fındık bahçelerinin 5 yıllığına kiralandığını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ‘’ Fındıkta geleneksek yöntemler yerine bilimsel yöntemler ile verimi artırmak ve bakımsız kalan bahçeleri kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırmak amacıyla fındık sektöründe önemli bir projeye başlayarak boşluğu dolduracağız. Profesyonel ziraat mühendisi ekiplerince fındık bahçelerinin budama, gübreleme, ilaçlama, yabani ot temizliği ve fındık hasatı yapılıyor. 5 yılın sonunda proje sayesinde yüzde 100 verim artışı hedefliyoruz. Sözleşme tarihi sonunda bahçelerin bakımı yapılarak verimliliği artırılmış şekilde bahçe sahiplerine koşulsuz olarak teslim ediliyor. Bu sayede hem hemşehrilerimizin ihtiyaçları karşılanmış oluyor hem de fındıkta verimi artırmış oluyoruz’’ dedi.

Projenin ilk olarak Perşembe ilçesinde 300 dekarlık bir alanda başlattıklarını belirten Başkan Güler, gelecek yıllarda da tüm ilçelerde büyük işletmelere dönüştürmeyi hedeflerini bildirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar