YENİ İŞ SAHALARI OLUŞTURUYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Güler, gündeme ilişkin açıklamalar ve yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.

info@karadenizekonomi.com / 15.12.2021

YENİ İŞ SAHALARI OLUŞTURUYORUZ

‘Ordu bambaşka bir boyutta’ diyen Ordu’nun artık denizi ile barıştığının ve tarım çalışmalarıyla da örnek işlere imza attığının altını çizen Başkan Güler, şöyle konuştu:“Kompozit malzemeden ürettiğimiz tekneyi denize indirdik. Kano imalatını başlattık. Ordu’da yepyeni bir saha ortaya çıkardık. Bu deniz hepimizin ama denizden yeterince faydalanamıyorduk. Düşünen Ordu’nun tüm faaliyetlerini düşünerek ortaya koyuyoruz. Aynı zamanda yarışma ortamı oluşturduk. 19 ilçemiz birbiriyle tatlı bir yarışma içerisinde. Bütün ilçelerimizde hayvancılık ve tarım devreye girdi. Ordu’da tarım dairesi diye bir şey yoktu. Şu anda mükemmel bir sistem kurduk. Şirketimiz ile birlikte tüm bu çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. Öte yandan yaptığımız bu çalışmalarla yaklaşık 200 milyon TL katma değer ortaya çıktı. 50 bin yumurtayı üretemeyen Ordu 35 milyon yumurtayı devreye soktu”

Ordu’ya yeni çalışmalar yaptıklarını ve Orduluların ekonomik gelir elde edebileceği sahalar oluşturduklarını dile getiren Başkan Güler, konuşmasına şöyle devam etti:“19 ilçemiz için ürettikleri ürünleri sergileyebilecekleri bir merkez oluşturduk. DAVET Merkezinde oluşturduğumuz alan ile 19 ilçemizde üretilen ürünlerin sergilenebileceği ve 365 gün açık olacağı bir alana dönüştürdük. Hemşehrilerimiz ürettikleri her şeyi orda pazarlayabilecek. Fırsat eşitliğini sağladığımız çalışmayı hizmete sunuyoruz. Ordu’da cam ile ilgili yeni bir sektör başlatıyoruz. Cam işlemeciliği ve cam hediyelik eşyaların oluşturulduğu yeni bir iş sahası oluşturuyoruz. Burada da 19 ilçemizin değerli hanımefendileri bu çalışmaları yaparak ekonomik olarak gelir imkanı sağlayabilirler. Şu anda yaptığımız çalışmalar tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar. Bu doğrultuda çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz”

“ARKEOLOJİK KAZILAR 12 AY SÜRECEK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmalarla arkeolojik faaliyetlerin hız kazanacağına dikkat çeken Başkan Güler, şunları kaydetti:“Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerle gerek Kurul gerekse birçok alanın üzerini örtme kararı aldık. Bu sayede yılın 12 ayı kazılar yapılabilecek. Bunun dışında kalelerimizin kazı izinlerinin sözünü aldık. Gölköy Kalesi, Cıngırt Kalesi, Ünye Kalesi gibi birçok alanda arkeolojik faaliyetler sürdürüyoruz”

“TELEFERİKTE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

Boztepe teleferik hattında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Güler, “Teleferik konusunda kararı alan arkadaşlar bu çalışmaları başlatan ekip. O ekipten hiçbir değişiklik yapmadık. Hiçbir müdahalemiz de olmadı. Teleferiği kuran ekibin görüşü ile bunu yaptık. Teleferik hattını kuran ekip çalışmalarını sürdürüyor. Şuan çelik halat imalatı yapıldı. Ekip buraya gelecek, ara tatil giriyor araya ama daha erkene çekmeye çalışıyoruz. Çalışmaları 15 Ocak’a yetiştirmeye çalışıyoruz, 1-2 gün sarkmalar yaşanabilir. Orada herhangi bir kaza olup Ordu’nun imajının yanlış olması arzu edilemezdi” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar