‘’2021 hedefimiz 22 milyon TL’’

Samsun Büyükşehir Belediyesi taş sanat eserleri üreterek, 10 ayda 14 milyon TL ciroya ulaşarak önemli başarıya imza attı.

info@karadenizekonomi.com / 27.10.2020

‘’2021 hedefimiz 22 milyon TL’’

Kaldırım ve parke taş ihtiyacını karşılamak için Samsun Sarıışık köyü adalar mevkiinde 20 bin metrekarelik arazi üzerinde faaliyet gösteren Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi, granit, andezit, bazalt ve mermer gibi doğal kayalardan taş sanat eserleri üretiyor. 10 ayda 14 milyon TL ciroya ulaşarak önemli başarıya imza atan belediyenin satışının yüzde 20’sini ihracat oluşturuyor.

‘’Satışlarımız 2 katına çıktı’’

2020 yılının ilk 10 ayında cironun 14 milyon TL’ye çıktığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘’2020 ilk 10 ayında elde ettiğimiz ciromuz 14 milyon TL’ye çıktı ve bunun 2,5 milyon TL’si ise şehir dışı. Yıl sonuna kadar 16 milyon TL’ye ulaşacağız. 2021 hedefimiz ise 22 milyon TL. Ürünlerimiz kaliteli olmasıyla iç piyasada tanınır hale geliyor bu sayede bize ihracat kapısı aralanıyor. İlk ihracatımızı Kıbrıs’a 25 ton ve Almanya’ya ise 130 ton merdiven basamağı ihraç ederek gerçekleştirdik. Şu an Arap ülkeleri ilgi gösteriyor, onlarında taleplerini karşılamaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl yurt içi satış ve ihracatımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Son 1 buçuk yılda ürettiğimiz ürün miktarı 1 buçuk kata ulaşarak, geçmiş yıllara göre satışımız ise 2 katına çıktı. Bu yıl 50’den fazla yeni ürün tasarladık. Gelen talepler üzerine ürün çeşitlerimiz artırarak dengeli şekilde büyüyoruz. Talepleri karşılamada yetersiz kaldığımız zamanlarda ise personel sayımızı artırıyoruz. Şu an tam kapasite çalıştığımızda belediye projelerinin yanı sıra satış ve ihracata cevap verebilecek durumdayız’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar