Kalite kontrol Laboratuvarı kamu zararının önüne geçiyor

Jeoloji Mühendisi Kabaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinde kullandığı malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurulan Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan tüm deneylerle hem kullanılan malzemelerin kalitesini test ettiklerini hem de olası kamu zararlarının önüne geçtiklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 18.08.2020

Kalite kontrol Laboratuvarı kamu zararının önüne geçiyor

Samsun Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Kaplama ve Üst Yapı Şube Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılında ilk analizlerini gerçekleştiren Kalite kontrol Laboratuvarı sayesinde nitelikli ve kaliteli yollar yapılıyor. TSE tarafından deney ve kalibrasyon yeterlilik belgesi verilen Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda beton ve asfalt yolların kalitesi artırılıyor. Ürünü sadece ilk aşamada kontrol etmekle yetinmeyen ekipler asfalt ve beton, yola serildikten sonra da denetimlerini ve kontrollerini sürdürüyor. Beton dökülen yerden numune alan ekipler, laboratuvar ortamında yaptıkları deney ve testlerle dökülen beton ve asfaltın yol ile uyumunu kontrol ediyor. TSE ISO 17025 Kalite Belgesi bulunan ve teknik anlamda her türlü donanıma sahip olan laboratuvarda zemin, agrega, beton, bitüm ve asfalt deneyleri yapılıyor. Yapılan deneyler sayesinde ise Samsun'un sokak ve caddelerine en üst kalitede asfalt dökülmesine olanak sağlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinde kullandığı malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurulan Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyleyen laboratuvarın sorumlu Jeoloji Mühendisi Nurcan Kabaş, yapılan tüm deneylerle hem kullanılan malzemelerin kalitesini test ettiklerini hem de olası kamu zararlarının önüne geçtiklerini söyledi. Kabaş, ‘’Planlı, kurallı ve kimlikli Samsun için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in talimatı doğrultusunda faaliyete geçirdiğimiz laboratuvarda alt ve üstyapı çalışmalarında kullanılan malzemelerin standartlara uygunluğunu test ederek hizmet kalitesinin korunması ve verimliliğin artırılması için gece gündüz çalışıyoruz’’ diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar