Samsun Büyükşehir’den çiftçiye 7.5 milyon lira destek

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği proje ve hizmetler ile tarıma can suyu olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 1500 çiftçiye 7.5 milyon lira destek sağladı.

info@karadenizekonomi.com / 9.09.2021

Samsun Büyükşehir’den çiftçiye 7.5 milyon lira destek

Her alanda çiftçilerin yanında olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şehrimizin her bir karışı değerli olan toprağını en güzel şekilde işleyerek Samsun'un tarımını dünyada öncü hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle kaliteli fide, fidan dağıtımı ve ekipman destekleri başta olmak üzere her alanda çiftçilerin yanında oldu. Toprak analizinden danışmanlık hizmetine, tohum ve fidan desteğinden organik tarımın geliştirilmesine ve makine desteğine kadar birçok alanda üreticilere katkı sağladı.

Kırsal kalkınma destekleri sayesinde Samsun'da hem çiftçilik yeniden canlanıyor hem de üretim artıyor. Son dönemde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının bu desteklerinden yararlanan çiftçi sayısında da artış dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi son 2 yılda 1500 çiftçiye 7.5 milyon lira destek sağladı.

1 milyon fide ve fidan üretici ile buluştu

Üretimi teşvik projeleri ile Samsun'un tarımda bulunduğu noktayı yükseltmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugüne kadar 1 milyon fide ve fidanı üreticilerimizle buluşturduk. Ayrıca 37 ton tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra tohum ve ekipman desteklerimiz sürekli devam ediyor. Her zaman ‘tarım’ diyoruz, ‘üretim’ diyoruz, ‘hayvancılık’ diyoruz, girişimcilik ruhuna vurgu yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü tarım bir ülkenin var olması için mutlaka yaşaması, yaşatılması gereken sektör" dedi.

Tarım yoksa insanda yok

Tarım olmadan insan yaşamının da olmayacağını dile getiren Başkan Mustafa Demir, “Şehrimizin tanıtımının dünyanın her yerinde yapılması, ürünlerimizin dünyanın her tarafına satılabilmesi için üretmeye ihtiyacımız var. Daha güzel ve daha bereketli bir Samsun için, geleceğimiz için üretmemiz gerekir. Tarım olmazsa buğday olmaz. Buğday olmazsa ekmek olmaz. Tarım olmazsa koyun olmaz, sığır olmaz, süt olmaz, et olmaz, insan yaşamı olmaz. Üretimi teşvik projelerimiz ile şehrimizin tarımda bulunduğu noktayı yükseltmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizi her alanda destekliyoruz" diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar