Trabzon'un yeni gelir kapısı: 'Süper meyve'

Ana vatanı Kuzey Amerika olan Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Ziraat Odası tarafından "aronya"nın üretimi için 43 üreticiye destek verilerek meyvenin kent ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2020

Trabzon'un yeni gelir kapısı: 'Süper meyve'

68 yaşında olan üretici Tayfun Kandaz, Yalova'dan aronyayı Trabzon'a getirmesiyle Akçaabat Ziraat Odasınca oluşturulan proje çerçevesinde meyveyi Akçabaat ilçesinde yetiştirmeye başladı. 

Mor üzümlü çalı meyvesi olan ve 'süper meyve' diye adlandıran aronya, antioksidan açısından da oldukça zengin. Akçaabat'ta yetiştirilmesi için ayrıca Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Kaymakamlığı projeye destek verdi. Proje çerçevesinde üretici olan Kandaz'ın kiraladığı dönümlük araziye dikilen aronya meyvesinin ürünlerini, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yerinde inceledi.

Eyüpoğlu yaptığı açıklamada, "7 bin 500 tane fidan dağıttık. Tayfun Kandaz'ın aronya meyvesini 3 sene önce Akçabaat ilçesine getirmesiyle projemiz başladı. Akçaabat'ta bir ilki başarmak istiyoruz.Üreticilerimizi, köylerde tutacak projeler geliştirmek istiyoruz. Doğu Karadeniz iklimi ve coğrafi şartları bu meyvenin yetiştirilmesine çok uygun. Akçaabat'ı bu meyvenin merkezi yapıp, Doğu Karadeniz'de aronya üretimini çok yüksek rakamlara çıkartmak istiyoruz."" dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar