Türkiye’nin Spor Temalı Tek Millet Bahçesi Trabzon’da Açıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un prestij projeleri arasında yer alan ve 1’inci etabı tamamlanan Ortahisar Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 9.09.2021

Türkiye’nin Spor Temalı Tek Millet Bahçesi Trabzon’da Açıldı

“Kaykay ve buz pateni pisti kazandırdık”
Büyükşehir Belediyesi olarak Millet Bahçesi’ne dokunuşlar yaptıklarını da hatırlatan Başkan Zorluoğlu, “Millet Bahçesi’ne Trabzon’da ilkler diyebileceğimiz kaykay pisti ve 400 metrekarelik sentetik buz pateni pisti kazandırdık. Bu dokunuşlarla bu alanı çocuklarımız ve gençlerimiz için daha cazip hale getirecek şekilde dizayn etmeye çalıştık. Yine arka tarafta iki tane yapı var. O yapıları da öğrencilerin rahatlıkla gelip ders çalışabilecekleri mekanlar haline getiriyoruz. Gençlere mahsus millet kıraathaneleri oluşturduk. Gelecekler derslerini çalışacaklar ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından kendilerine ikramlarda bulunulacak” ifadelerini kullandı.

Alanda toplu etkinlikler yapılabilir
Ortahisar Millet Bahçesi içerisinde bir etkinlik alanı olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu “Ben etkinlik çayırı olarak nitelendiriyorum. Bundan sonra Trabzon’da meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız bir toplu etkinlik yapacaklarında nerede yapacağız diye bir sıkıntı içerisinde olmasınlar. Büyükşehir Belediyemize müracaat etsinler. Belediyemiz bu alanı onlara tahsis eder. Belli kurallar çerçevesinde her türlü aktivite burada yapılabilir” diye konuştu.

Konserler için tüm tedbirler alınacak
İlk faaliyeti Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İlk faaliyeti biz 17-18-19 Eylül’de gençlerimize yönelik başlatıyoruz. Kamuoyunda pandemide bu konserler nasıl olacak gibi bazı tereddütler var. Burada yapacağımız konser faaliyetlerinde tüm tedbirleri üst düzeyde alacağız. İçişleri Bakanlığımızın bu manada yayınladığı bir genelge var. O genelgede alınması gereken tedbirler yazıyor. Başta aşı kontrolü ve PCR testi olmak üzere maske ve ateş ölçme gibi tüm tedbirleri alacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun” dedi. 

 


Esnaf için dükkânlar oluşturacağız
Millet Bahçesi’nin bir de 2’nci etabı olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “2’nci etabı Orman İşletme lojmanlarının olduğu ve bizim yıktığımız 3 dönümlük bir alandan oluşuyor. Birçoğu boşaltıldı, alt sırada kalan binaların kamulaştırmasını tamamladık. İnşallah bu ay içerisinde tahliyeleri gerçekleşiyor. O binaları da bu ay içerisinde yıktığımızda burayı teras gibi denize doğru uzatacağız ve insanlar denizi görebilecekler. Aynı zamanda yapacağımız terasın altında dükkânlar oluşturuyoruz. Burada zaten var olan ticari faaliyeti de devam ettirmek istiyoruz. Buradaki esnaflarımız da onlara kiralayacağımız bu dükkânlarla ticari faaliyetlerine devam edecekler. Bu şekilde sosyal ve ticari dokuya da bir devamlılık sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar