Elektrik zammı piyasalarda domino etkisi yaratır

Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe gelen yüzde 25 zammı değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, zammın iş dünyasının önemli giderlerinden enerji ve işçi maliyetlerinde domino etkisi yaratacağını ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 3.06.2022

Elektrik zammı piyasalarda domino etkisi yaratır

1 Haziran’da gelen elektrik zammının tüketiciye yansıyacağını söyleyen Başkan Çakırmelikoğlu, “Elektriğin, 2022 yılı işletme maliyet kalemindeki oranları altüst ettiğini görmekteyiz. Yeni yıl ve yılın ikinci diliminde elektriğe uygulanan fiyat artış oranları sadece işletmelerimizi değil, tüm tüketiciyi etkileyecek bir domino etkisi yaratmaktadır” dedi.

Normal seviyenin üstünde gelen enerji maliyetlerindeki artışın olumsuz etkilerine değinen Başkan Çakırmelikoğlu, “Gelen zamlar, bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sosyo-ekonomik istatistiğini zorlamaktadır. İşçi giderleri maliyetlerine ek olarak ortaya çıkan enerji maliyetinin ülkemiz ve işletmelerimizin geleceği açısından mutlak kabul edilebilir seviyelere indirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda 2022 yılının ikinci diliminden itibaren gıdadan beyaz eşyaya kadar tüm ürün elementlerinde fiyat artışlarının kaçınılmaz olacağını ne yazık ki göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar