Giresun Milletvekili Ali Temür'den Memleketine 230 Milyonluk Müjde

Giresun’umuzda meydana gelen afet yaraları sarılıyor.

info@karadenizekonomi.com / 15.11.2023

Giresun Milletvekili Ali Temür'den Memleketine 230 Milyonluk Müjde

AK Parti Giresun Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Temür yaptığı açıklamada; “Giresun’umuzda Haziran ve Temmuz aylarında meydana gelen yoğun yağışlar sebebi ile Giresun Merkez başta olmak üzere, Piraziz, Keşap ve Yağlıdere ilçelerimizde maalesef sel felaketi yaşadık. Bu felaketten kaynaklı ilimizin birçok yerinde maddi hasarlar meydana geldi. Devletimiz anında tüm imkanlarıyla afetten meydana gelen hasarı gidermek için çalışmalara başlamış, hayatı normalleştirme süreçlerini hızlandırmıştır.

Felaketin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Giresun’a yaralarımızı sarmak adına 400 milyon TL’lik ek ödenek çıkarıldı. Şehrimizdeki eksikliklerin giderilmesi ve afetin izlerinin tamamen silinmesi için başlatılan çalışmaları sürekli yakından takip ettik. Felaketin hasarlarını gidermek için yaptığımız görüşmeler neticesinde ilk aşamada 100 Milyon ödenek aktarılmış, Özel İdaremiz tarafından gerekli ihaleler yapılarak yaraların bir kısmı sarılmıştı. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Afad Başkanımız Okay Memiş ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 230 Milyon liralık ikinci dilim ödeneğin sözünü aldık. Afet noktalarındaki sıkıntıların giderilmesi için Özel İdaremiz yakın zamanda ihale yapacak, hasar gören tüm yerlerle onarımlar ve yenileme çalışmaları hızla başlayacak, bizde yakından takipçisi olacağız. Sel Felaketinin yaralarını sarmak adına ilimize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya, Afad Başkanımız Okay Memiş’e ve Giresun Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’ye ve Özel İdare çalışanlarımızın hepsine Giresunlu hemşehrilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar