Karadeniz’de 8 ilin valisi değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre; 57 ile yeni vali atandı. Kararnameye göre Karadeniz Bölgesi’nde yer alan; Trabzon, Rize, Gümüşhane, Ordu, Giresun, Artvin, Bayburt ve Samsun olmak üzere 8 ilin de valisi değişti.

info@karadenizekonomi.com / 10.08.2023

Karadeniz’de 8 ilin valisi değişti

Yayınlanan kararnameye göre başta Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Giresun Valisi Enver Ünlü ve Artvin Valisi Yılmaz Doruk, görevlerinden alındı.

Görevden alınan Valilerin Yerlerine ise; Trabzon için Aziz Yıldırım, Rize için İhsan Selim Baydaş, Gümüşhane için Alper Tanrısever, Giresun için Mehmet Fatih Serdergeçti, Artvin için ise Cengiz Ünsal getirildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliği görevine atandı. Samsun'un yeni Valisi ise Orhan Tavlı oldu. Ordu’nun yeni Valisi Muammer Erol olurken, Mevcut Vali Tuncay Sonel ise Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze çekildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar