Mars Bike’den yerli üretim hamlesi

Hedefinde kendi markasıyla bisiklet üretmek olan Mars Bike, Ordu’ya üretim tesisi de kurmayı planlıyor. Kendi markasını üretmek için bir çalışma başlattıklarını söyleyen Mars Bike İşletme Sahibi Fatih Sağlam, “Marka tescili için başvurularımızı yaptık. Mars Bike olarak Mars adında bisikletler üreteceğiz. İlk aşamada dışarda üretime başlayacağız. Fakat ilerisi için Ordu ekonomisine de katkıda bulunmak ve istihdam sağlanabilmesi açısından Ordu’da bir bisiklet üretim tesisi kurmak istiyoruz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2022

Mars Bike’den yerli üretim hamlesi

Karadeniz’in en büyük bisiklet konsept mağazası olan Mars Bike, yedek parça, aksesuar ve servis teknik ekibiyle hizmet veriyor. 100 yıllık bir Japon markası Shimano’nun Karadeniz Bölgesindeki tek bayisi konumunda olan Mars Bike, 1 yedek parça markası, 3 ithal ve 7 yerli markayı bünyesinde bulunduruyor. Pandemiyle birlikte değişen konjonktüre ayak uydurduklarını söyleyen Mars Bike İşletme Sahibi Fatih Sağlam, Mars Bike’ı kurarak yetişkinlerin bisiklet taleplerine yanıt verdiklerini açıkladı.

 

Yaylalarda pedallar turizm için dönecek

Bisikletin kalbinin Ordu’da atması için birçok yenilik getirmek isteyen Mars Bike, bisiklet federasyonu ile birlikte bisiklet yarışlarını da Ordu’ya getirmeyi planlıyor. Turizmin daha fazla geliştirilmesi ve yeni destinasyonların kazandırılması açısından da avantaj sağlayacak proje, ekonomik olarak da bölgeye büyük katkı sağlayacak. Fatih Sağlam, “Gülyalı ile Ünye arasındaki lokasyon yarış için çok uygun. Aynı şekilde yaylada dağ bisikleti yarışları ya da MTB yarışları da olabilir. Böylelikle insanlar buraya gelecek, otelde konaklayacak, havalimanını kullanacak, yakıt alacak, yemek yiyecek, fındık alıp gidecek. Hem yayla turizmine hem de ekonomiye bizim vasıtamızla bir katkı sağlanmış olacak ” diyerek yaptıkları çalışmaları aktardı. 

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar