Ordu’da sağlık turizmi adına önemli bir çalıştay

Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın verimli geçtiğini ifade eden Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, çalıştayın Ordu’da sağlık turizmi adına atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2022

Ordu’da sağlık turizmi adına önemli bir çalıştay

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Fatsa Termal Otel’de Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) destekleriyle Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenledi. Ordu’nun sağlık turizmi potansiyelinde farkındalık oluşturularak ulusal ve uluslararası lobicilik yoluyla, turizm sektöründeki paydaşlara farkındalık kazandırılması amacıyla düzenlenen çalıştayda, kentin sağlık turizmi noktasında hedefleri belirlendi.

Çalıştayın Ordu’da yapılmasının önemli bir adım oluşturduğunu açıklayan Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kentin sağlık turizmine önemli katkıları olacağını vurguladı. Kasapoğlu, “Buraya dâhil projeler geliştirilebilir. Karadeniz çok güzel bir bölge ve bu destinasyon her tarafta bulunmaz, görünmez. Burası yaşam alanı olabilir, sağlık merkezi olabilir, burası gelip tatil yapılacak yer olabilir. Özel hastanelerimize sağlık turizmi noktasında gelindiğini biliyorum. Kliniklerde tedavi olduklarını da biliyorum” diye konuştu.

Ordu’da sağlık turizmine katkı sağlayan özel hastanelerin olduğunu vurgulayan Ordu Tabip Odası Başkanı ve Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Baştabibi – Mesul Müdürü Uzm. Dr. Ali Coşkun, “Ordu, sağlık turizmi adına özel hastanelerin de katkılarıyla önemli adımlar atıyor. Ordu, sağlık turizmi için önemli bir destinasyon ve sağlık merkezi alanı olabilir. DOKSAD Başkanı Mustafa Yılmaz ve Bakanlık yetkilileri, sağlık turizm duayenleri ile, ileride faydalı olacağına inandığımız görüşmeler çok verimli geçti” açıklamalarında bulundu.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar