Ordu ve Giresunlular Yeni İstanbul Havalimanı'na uçabilmek için 16 saat bekliyor!

Türk Hava Yolları yaz dönemi sefer planlamasını tamamladı. Trabzon, Rize-Artvin Samsun Çarşamba ve Ordu Giresun Havalimanları arasında en az sefer Ordu Giresun’a kondu.

info@karadenizekonomi.com / 12.03.2024

Ordu ve Giresunlular Yeni İstanbul Havalimanı'na uçabilmek için 16 saat bekliyor!

 

Ordu Giresun Havalimanı’nın sefer sayısı yetersiz olmasının yanı sıra sefer saatlerinin de çok dengesiz yapılması tartışma yarattı.

Ordu Giresun Havalimanı hak ettiği seferleri alamıyor. Ordu Giresun Havalimanı’na bir darbe daha geldi. Ordu Giresun Havalimanı’ndan yurt dışı seferlerini kaldıran THY, yaz dönemi için Ordu Giresun’a yeni sefer koymazken, sefer saatlerinin plansızlığı vatandaşı zor durumda bıraktı.

THY yaz dönemi uçuşlarına 1 Nisan tarihinde başlayacak.

THY Yeni İstanbul Havalimanı’ndan Ordu Giresun’a günde 3 haftada 21 uçuş yapacak.

THY ,Yeni İstanbul Havalimanı’ndan Samsun Çarşamba’ya haftalık 28, Rize Artvin Havalimanı’na haftalık 30 ve Trabzon Havalimanı’na haftalık 56 sefer düzenleyecek.

Uçuş saatleri de Ordu Giresun Havalimanı yolcularını mağdur edecek. Ordu Giresun Havalimanı’nda uçuşlar 8 saat içerisine sıkıştırılmış durumda. Samsun, Rize Artvin ve Trabzon Havalimanı için seferler günün tamamına yayılmış.

Ordu ve Giresunlu 16 saat uçak bekleyecek

Türkiye’de en çok göç veren iki il Ordu ve Giresun. İstanbul’da 1 milyona yakın Ordu ve İstanbullu yaşıyor. Yurt dışında da Ordu ve Giresunlunun sayısı oldukça fazla.

Ordu ve Giresunlu İstanbul Yeni Havalimanı’ndan memleketlerine gelebilmesi oldukça güç oluyor.  Yeni İstanbul Havalimanı’ndan  Ordu Giresun’a saat 16.00’dan sonra sefer bulunmuyor. Ordu Giresunlular, ya 16 saat sonraki uçağı bekleyecek ya da Samsun veya Trabzon’a uçacak.

Ordu Giresun’a yeni seferi bırak uçuş saatlerini bile düzeltmiyorlar.

Ordu Giresun’un sahipsiz olduğu siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin yetersiz kalmasını THY fırsata çeviriyor. Yoksa 3 seferi 8 saat içerisine sıkıştırıp 16 saat beklemenin bir başka izahı bulunmuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar