Yoğun Yağışların Yol Açtığı Sel Felaketinde AFAD'dan İl İl Bilanço Açıklandı

AFAD, 13 ilde meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. Ülke genelinde yaşanan yoğun yağışlarla ilgili olarak AFAD Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere ve yapılan değerlendirmelere dayanarak 10 Temmuz 2023 tarihinde 13 ilde Turuncu Kod uyarısı olduğunu belirtmiştir

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2023

Yoğun Yağışların Yol Açtığı Sel Felaketinde AFAD'dan İl İl Bilanço Açıklandı

 

 

 

Aşırı yağışlar sonucunda toplamda 2 bin 515 ihbar alındığı ifade edilirken, AFAD açıklamasında şu bilgilere yer verilmiştir:

 

"Bölgeye destek vermek amacıyla 449 arama kurtarma personeli, 25 dalgıç, 4 bin 328 personel, 2 helikopter ve 439 iş makinesi görevlendirilmiştir. Yağışlar sonrası mahsur kalan 23 vatandaşımız helikopterlerle, 570 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarılmıştır. Zonguldak, Bartın ve Rize illerine AFAD Başkanı, 1 Başkan Yardımcısı, 1 Genel Müdür, 4 Daire Başkanı ve 2 İl Müdürü çalışmaları koordine etmek üzere görevlendirilmiştir."

AFAD tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde meydana gelen yağışların il il bilançosu da paylaşılmıştır. İşte AFAD'ın il il yağış bilançosu:

 

ORDU

Fatsa ilçesinde 85,9 kilogram, Perşembe ilçesinde ise 122 kilogram yağış düşmüştür. 8 Temmuz tarihinde Ordu'nun Fatsa, Altınordu ve Merkez ilçelerinde aşırı yağışlar yaşanmıştır. İl genelinde 26 farklı bölgede heyelanlar meydana gelmiş ve Ordu-Giresun Sahil Yolu kapalı duruma gelmiştir. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve belediye ekipleri tarafından 601 ihbar üzerine müdahaleler gerçekleştirilmektedir. Bölgede mahsur kalan 5 vatandaşımız kurtarılmıştır. Altınordu Merkezinde su baskını yaşanan işyerlerinin temizliği için 85 personel sahada görev yapmaktadır. Ordu Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yol açma çalışmalarıyla birlikte şehir merkezindeki işyeri ve konutlardan su tahliyesi çalışmalarını sürdürmektedir. Altınordu Belediyesi de su tahliyesi, yol açma, temizlik çalışmaları yapmak üzere 261 personel ve 55 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Karayolları ise kapanan yolların ulaşımını açmak için 35 personel ve 18 iş makinesiyle çalışmalarına devam etmektedir. Defterdarlık da 44 personel ile zarar tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Şu ana kadar 351 işyeri, 32 konut ve 35 araç olmak üzere toplam 418 zarar tespit edilmiştir.

 

SAMSUN

 

8 Temmuz tarihinde Samsun'un Canik ilçesi ve Çarşamba ilçesinde aşırı yağışlar yaşanmıştır. Canik ilçesinde evlerde su baskını olmuş, Çarşamba ilçesinde ise sel nedeniyle bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve belediye ekipleri tarafından 4 ihbar üzerine arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir. Kapalı yol bulunmamaktadır ve elektrik kesintisi yaşanmamıştır.

 

GİRESUN

Piraziz ilçesinde aşırı yağışlar sonucunda su baskınları, toprak kayması, kaya düşmesi ve mahsur kalma durumları yaşanmıştır. AFAD tarafından 5 ihbar üzerine belediye ekipleri müdahale etmektedir. Mahsur kalan 3 vatandaşımız AFAD ekipleri tarafından kurtarılmıştır.

 

RİZE

Rize genelinde beklenen aşırı yağışlara karşı Rize İl AFAD 57 personel ve 1 botla teyakkuz halindedir.

 

TRABZON

 

"Trabzon ve ilçelerinde aşırı yağışlar nedeniyle 112 çağrı merkezine 17 ihbar gelmiştir. Trabzon İl AFAD 22 personel ve 1 botla beklemektedir. Elektrik ve su kesintisi yaşanmamakta olup kapalı yol bulunmamaktadır."

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar