Akın; “Önceliğimiz; kalite, verimlilik, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik”

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın yeni sezon fındık hasadını kutlamak ve fındık çalışmaları paylaşmak için geldiği Trabzon Arsin ilçesinde Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Gürsoy’a özel şu açıklamaları yaptı. “Türk fındığı her hasat dönemi öncesinde söylemiş olduğumuz gibi bizim için çok değerli bu nedenle ülke genelinde tüm fındık bahçelerinde iyi tarım uygulamalarına çok büyük önem vermekteyiz” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.08.2021

Akın;  “Önceliğimiz; kalite, verimlilik, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik”

“Fındık yetiştiği yerde yatırım yapacağız”

Sektör temsilcilerin yaptıkları uygulamaları değerli bulduğunu söyleyen Akın; “Sadece Ferrero olarak biz değil ülkemiz özel fındık sektörünün, Ticaret Borsalarının, Ziraat Odaları’nın, Tarım İl Müdürlüklerinin iyi tarım uygulamaları için yaptığı çalışmaları çok değerli buluyoruz. Çünkü fındıkta verimliliğe ve kaliteye çok büyük önem vermekteyiz. Türk fındığının en büyük alıcılarından biri olarak Batı Karadeniz’e çok değerli bir yatırım başlattık. Düzce’ye modern teknolojiyle donatılmış büyük bir tesis kurma çalışmalarımız başlamış son aşamaya doğru yatırım hızla devam etmektedir. Ferrero olarak fındığın yetiştiği her yerde yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon, Samsun arasında yatırım fırsatları oluştuğunda gerekli yatırımları Düzce’de olduğu gibi Doğu Karadeniz bölgesinde de arttıracağız” açıklamalarını yaptı.

 

“Türk fındığı bizler için çok önemli”

Fiyat tartışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Akın; “2021 fındık sezonu öncesi her sezon olduğu gibi rekolte ve fiyat tartışmalarını herkes gibi bizlerde yakından izlemekteyiz ancak biz bu tartışmalara hiçbir zaman girmedik ve bundan sonrada girmeyeceğiz. Çünkü Türk fındığı bizim için değerli bizim ilgilendiğimiz kısım Türk fındığının değerinin, kalitesinin, verimliliğinin artması bu noktada da Ferrero olarak iyi tarım uygulamalarımız başarıyla devam ediyor. Türkiye’nin bir fındık politikası var. Son yıllarda TMO’nun yeni sezon öncesi fiyat açıklaması piyasaların oluşmasını sağlamaktadır. Bu yılda sezon öncesi TMO fiyat açıklayacak piyasalar arz ve talebe göre her sezon olduğu gibi oluşacak. Bu nedenle bizler önceliğimizi fındıkta kaliteye, verimliliğe, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik bu konulara veriyoruz. Yaşanan tüm tartışmalar bizim dışımızda yaşanmakta. Fındıkta ülkemiz de verimin kalitenin artmasını sağlamak önceliğimizdir. Dünya da neler olup bittiğine iyi bakmalıyız. Vizyonumuz fındık üreticilerinin gelişimine katkı sağlayan, işçi ve çocuk haklarına saygılı onarıcı tarım uygulamaları ile desteklenen çevreci ve şeffaf bir fındık sektörü için çalışmak. Batı Karadeniz’den memnunuz. Doğu Karadeniz bölgesinde de bizlerin ve tüm paydaşların yaptığı iyi tarım uygulamaları iyi sonuçlar vermeye başladı. İnanıyorum ki daha iyi sonuçları fındık ailesi olarak hep beraber alacağız” şeklinde konuştu.

 

“Üreticinin Kazancından Memnun Olacağını Tahmin Ediyoruz”
Ferrero için Türk fındığının vazgeçilmez olduğunu söyleyen Akın; “Dolayısıyla bu sena TMO’nun hasat öncesinde açıklamış olduğu Fındık fiyatı belirsizliklerin dağılmasında çok önemli. Daha öngörülebilir bir havayla giriyoruz. Verim çok yüksek. Dekar başına baktığınızda üreticinin kazancından memnun olacağını tahmin ediyoruz. Aldığımız duyumlar da bu yönde. Biz Ferrero olarak piyasada oluşan fiyatı takip edeceğiz. Önemli olan sürdürülebilir, öngörülebilir fiyattır. Üreticinin, sanayicinin, müşterinin kazanması esastır. Burada bir kaybedenin değil kazananın olması lazım. Umarım bu fiyat seviyeleri korunabilir. Fındıktaki fiyat yükselişleri ve düşüşleri hiç kimseye fayda sağlamaz, spekülatif hareketlerden kaçınılması gerekir. Her zaman olduğu gibi yine kalite bazlı yaklaşacağız Türk Fındığına. Kaliteyi ön planda tutacağız ve ben bahçesine iyi bakan, iyi kalite alan, iyi verim alan fındık üreticisinin her zaman karlı çıkacağını düşünüyorum” dedi.

ÖZEL HABER- MURAT GÜRSOY

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar