ATSO, 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2022 yılının son Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Üyelerinin katılımı ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 27.12.2022

ATSO, 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi

ATSO Meclis Başkanı Nureddin Güçyetmez’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç’ta hazır bulundu.

Toplantıda, Odanın 2023 yılı tahmini bütçesini görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Son bir aylık oda faaliyetleri hakkında bilgi aktarılarak, diğer gündem maddeleri değerlendirip karara bağlandı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücreti değerlendirerek başladığı konuşmada şunları söyledi; “Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, Yılın son meclis toplantısına hepiniz hoşgeldiniz.

Değerli Meclis Üyelerimiz, Geçen hafta açıklanan 2023 asgari ücreti geçen yıla oranla %55 lik bir artışla brüt 10.008 TL olarak belirlendi. 8.506 TL işçinin eline geçecek net ücret, tabi bunun işverene maliyeti 11.750 TL.

Bu ekonomik şartlar altında istihdamın korunabilmesi adına hükümetten işverene ek destekler açıklamasını bekliyoruz.

Bu konudaki taleplerimizi hem basın açıklamamız ile belirttik hem de TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardık.”

“Değerli Meclis Üyelerimiz,

Yılın son ayındayız. 5174 sayılı kanun çerçevesinde çıkarılan Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’ne göre bir sonraki yılın tahmini bütçesi o yılın Aralık ayı içerisinde meclis tarafından onaylanarak yürürlüğe girer.

Bu kapsamda Genel Sekreterlik tarafından hazırlanan, 2023 yılı tahmini bütçemizin üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Hem faaliyetler anlamında, hem de bütçe yönetimi anlamında iyi bir yılı geride bıraktıklarını belirten Kırlangıç, “2022 yılını bitirdik, 2023 yılına sayılı günler var.  Bu vesile ile 2022 yılını kısaca değerlendirip 2023 planlarımızdan bahsetmek istiyorum.

İş dünyası son bir yıldır enflasyonla mücadele ediyor. 20 yıldır uzak olduğumuz yüksek enflasyonla, dövizdeki dalgalanmalarla, yüksek faiz oranları ve finansmana erişim konusundaki sıkıntılarla uğraşıyoruz.  Bu zorluklara karşı biz ne yaptık? Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her platformda üyelerimizin sesi olduk. TOBB Konsey toplantılarında, Ticaret ve Sanayi Şuralarında söz alarak bakanlara ve cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı ilk ağızdan iletme şansı yakaladık. Bu çabalarımızın karşılığı olarak hükümetçe açıklanan destek paketlerinde ilettiğimiz sorunlar karşılığını buldu. Ayrıca üyelerimizin finansmana erişim konusunda sıkıntılarını her platformda dile getirdik. Yurtdışından gelen heyetleri üyelerimizle buluşturduk.

KOSGEB, KGF, OKA, TKDK, TÜBİTAK gibi kurumların destekleri hakkında üyelerimizi bilgilendirdik. Valimiz ile üye ziyaretleri yaptık. Üyelerimizin sorunlarını ilk ağızdan valimize iletmelerinde aracı olduk. Yüksek İstişare kurulumuzla Valimiz ve Belediye Başkanımızla toplantılar yaptık. Tarım, turizm, finans gibi sektörel toplantılar yaptık. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız geleneksel iftar yemeklerimizi bu sene gerçekleştirdik. Ve her yıl olduğu gibi 30 yıl üzeri üyeliği olan üyelerimizi ödüllendirdik. ATSO Akademi ile üyelerimize yönelik eğitimler ve bilgilendirme toplantıları düzenledik.” dedi.

Coğrafi İşaretlerin Önemine değinerek ‘Amasya Semaveri’nin tanıtım toplantısının yapılacağını belirten Başkan Kırlangıç, “Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 7 adet coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. (Amasya Burmalı Çöreği, Amasya Semaveri, Hünnap, Hünnap Pekmezi, Yassıçal Çuha Dokuması, Gediksaray Dokuması ve Amasya Balı)

Bunlardan Amasya Burmalı Çöreği’nin coğrafi işaretini aldık. 28 Aralık Çarşamba günü de Amasya Semaveri ‘nin Coğrafi İşaret tanıtım toplantısını hep birlikte kahvaltı programı ile yapacağız. Diğer başvurularımızın süreçleri devam ediyor. Ayrıca Amasya Çiçek Bamyası Avrupa Birliği Coğrafi İşaretini almak için başvurumuzu yaptık.” açıklamalarında bulundu.

2023 yılı planlarına değinen Kırlangıç, “Şimdi önümüzde yepyeni bir yıl var. 2023 yılı planlarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. 2023 yılı Odamızın 100. yılı. Bunu çeşitli etkinliklerle en iyi şekilde kutlayacağız. Coğrafi İşaretli Ürünler tanıtım toplantısı yapmayı planlıyoruz. Amasya olarak aldığımız şu an sayısı 16 olan coğrafi işaretli ürünlerimizin hepsinin tanıtılacağı, ulusal basın temsilcilerinin ve gastronomide önemli isimlerin buluşacağı bir program planlıyoruz.

KOSGEB aracılığı ile yurtdışı organizasyonları düzenleyeceğiz.

Paris İklim Anlaşması gereği karbon ayak izi, yeşil dönüşüm kavramları hayatımıza iyice girdi. Bizde bu konularda üyelerimize her türlü desteği vereceğiz.

Üyelerimizin ve üyelerimizin yeni nesillerini geleceğe hazırlamak üzere kurduğumuz ATSO Akademi ile son 4 yılda 125 eğitim verdik.

2023 yılında da yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, dış ticaret, satış, hibe ve destekler, markalaşma vb. konularda eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz.

Sektörel Çalıştaylar yapacağız. Turizm, tarım, hayvancılık, sanayii ve ticaret olmak üzere 5 adet komisyon kurmayı planlıyoruz.” dedi.

Katılımları ve katkıları dolayısıyla Meclis Üyelerine teşekkür eden Başkan Kırlangıç yeni yıl dileklerini ileterek, “Değerli Meclis Üyelerimiz,

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

2023 yılının hepimize sağlık, huzur, bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar