Amasya TSO’dan farklılık hamleleri

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Olağan Meclis Toplantısı’nın öncelikli gündemi Amasya’ya özgü” coğrafi işaretli ürünler” oldu. Meclis toplantısında kürsüye çıkan ATSO başkanı Murat Kırlangıç, ticaret hayatının tüm dünyada zorlu bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “ticarette rakiplerimizin önüne geçmek için bir fark yaratmak zorundayız. Bu farkın öne çıkmasında en önemli etkenlerden biri de coğrafi işaretli ürünlerdir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 19.10.2021

Amasya TSO’dan farklılık hamleleri

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın olağan meclis toplantısında konuşan Kırlangıç, “günümüzde bu farkı yaratan en önemli etkenlerden bir tanesi coğrafi işaretlerdir. Yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucunda bugüne kadar 4 ayrı coğrafi işaretli ürünümüzü tescilledik. Misket Elması, Çiçek Bamyası, Merzifon Keşkeği ve Amasya Beji Mermeri yöremize özgü ürünler olarak kayıtlara geçerken 5 ürün için daha yaptığımız başvuruların sonuçlanmasını bekliyoruz. Başvuruda bulunduğumuz ürünler; Amasya Burmalı Çöreği, Gediksaray Dokuması, Amasya Semaveri, Hünnap ve Hünnap Pekmezi. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye’de sadece 7 tane bulunan Avrupa Birliği Coğrafi İşaretli ürünler listesine Misket Elmasını ve Çiçek Bamyayı eklemek. Bununla ilgili de çalışıyoruz. Bu yıl 11.si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na coğrafi işaretli, Yöresel ve El Sanatları ürünlerimizle katılım sağlayacağız. E-Ticaret firmalarının ve büyük marketlerin de yer alacağı fuarda yöresel firmalarımız bu firmalarla görüşme imkânı bulacaklar ve ürünlerini e-ticaret yoluyla pazarlama fırsatını yakalayabilecekler” dedi.

Bahreyn iş dünyasının Amasya’ya olan ilgisi

Konuşmasında kentin ihracat potansiyeline yönelik çalışmalar hakkında bilgiler veren ATSO Başkanı Kırlangıç, “geçtiğimiz hafta içerisinde 12 Bahreynli iş adamı TR83 bölgesine yönelik bir iş gezisi düzenledi. Sadece Merzifon firma ziyareti ile sınırlandırılan programa müdahale ederek, yabancı misafirlerimizi Amasya’daki ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan firmalarımızla yemeklerde bir araya getirdik ve yüz yüze görüşmeler yapılmasını sağladık. Görüşmeler sonunda birkaç firmamızla ortak üretim tesisi kurma ve ticaret yapma konusunda olumlu adımlar atıldı” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar