AMASYA TSO EV SAHİPLİĞİNDE BANKA MÜDÜRLERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Amasya'da faaliyet gösteren bankaların şube müdürlerinin katılımıyla, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde İstişare Toplantısı düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2022

AMASYA TSO EV SAHİPLİĞİNDE BANKA MÜDÜRLERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Toplantıda, bu dönemde piyasaya destek veren ve piyasanın taleplerini, imkânları ölçüsünde karşılamaya çalışan bankaları görmeye ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Başkan Kırlangıç konuşmasında; “En son 2017 yılında ekonomik anlamda hassas dönemden geçtiğimiz bir zamanda sizlerle bir araya gelmiştik. Bugünde zor bir dönemden geçiyoruz. Ülke ekonomilerine yön veren üç temel taş Kamu, iş dünyası ve finans sektörüdür. Bugün, bu üç temel taştan ikisini temsil eden kuruluşların temsilcileri olarak bir araya geldik. Yaklaşık iki yıldır dünya ticaretini ve ekonomilerini derinden etkileyen bir süreçten geçiyoruz. Üretimden ticarete, istihdamdan maliyetlere kadar, her alanda olumsuz etkilere neden olan bir pandemi sürecindeyiz. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan hiçbirimiz mutlu değiliz. Ama unutmamalıyız ki, bizi bu durumdan çıkaracak olan yine bizleriz. Bu günleri fırsat görüp, günlük düşünerek çözüme ulaşamayız. Böylesi dönemlerde ekonomilerin ayakta kalması için ülke dinamiklerinin birbirine destek olması gerekir. Bu dönemde Amasya iş dünyasına destek vermek amacıyla, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bankalarımız aracılığıyla “Nefes Kredisi” ve “Kobi Destek Kredisi” programı başlattık. İş dünyasına düşük faizli finansman desteği sağlamak için gelirlerimizden fedakârlık ettik. Biz iş dünyası risk alarak nasıl elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyorsak, finans sektörünün de elini taşın altına koymasını bekliyoruz. %40’lara varan faiz uygulayarak, ben para kazanmaya bakarım yaklaşımı, doğru bir yaklaşım değildir. Günün gerçeklerini görmek gerek. Unutulmamalıdır ki, hepimiz aynı gemideyiz; gemi batarsa ne iş dünyası kalır ne de finans sektörü” dedi.

Üyelerden gelen sorunların da dile getirildiği toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinin ardından banka temsilcilerinin de görüş ve önerilerini dinlenildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar