Başkan gibi BAŞKAN!

Her fırsatta Amasya sevdalısı olduğunu hissettiren ve uygulamalarıyla bu sevdasını ortaya koyan başkan Sarı, coronavirüs salgını sonrası ülkede oluşan milli dayanışma kampanyasına üç maaşını bağışladı.

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2020

Başkan gibi BAŞKAN!

*3 maaşını bağışladı

*Vatandaşlarından su parası almadı

*Maske üretim seferberliği başlattı

*81 okula elma sözü verdi

Her fırsatta Amasya sevdalısı olduğunu hissettiren ve uygulamalarıyla bu sevdasını ortaya koyan başkan Sarı, coronavirüs salgını sonrası ülkede oluşan milli dayanışma kampanyasına üç maaşını bağışladı. Okullar açıldığında 81 ilde 81 okula Amasya Elması gönderme sözü verdi. Bununla yetinmeyip bir milyon adet maske üretimine ön ayak oldu. Ardından Ramazan ayı süresince ve Ramazan Bayramı’nda vatandaşlarından su parası almayacağını açıkladı. Karadeniz Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy’u makamında ağırlayan Sarı, coronavirüs günlerinde virüs ile mücadeleye ilk olarak kendilerinin başladığını ifade ederek “şehirde dezenfekte edilmeyen tek bir nokta bırakmadıklarını” söyledi. Sarı, özel kıyafet ve ekipmanlı belediye görevlilerinin çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtirken “asla ümitsizliğe kapılmayacağız. Dayanışmayı ve paylaşmayı artıracağız. Bu musibet sonrasında kentin diğer sorunlarını çözmek için de Amasya’ya Yeşilırmak kıyısından bakmak yerine dağlarından ve tepelerinden bakmaya devam edeceğiz” dedi.

156 yıllık gelenek

156 yıllık devam eden gelenekle her Ramazan ayında iftar ve sahurda saatlerinde tarihi Harşena Kalesi'nde konser veren Belediye Bandosu’nun bu yıl da konserler vermeye başladığını belirten Sarı ise geleneksel etkinlikle ilgili olarak “156 yıl önce Mutasarrıf Ziya Bey tarafından başlatılan uygulamayla hem iftar hem de sahur saatlerinin yaklaştığının duyurulması amaçlanmış. Bizler de bu geleneği daha uzun yıllar sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca su ücretsiz

Başkan Sarı ayrıca, Ramazan ayı süresince vatandaşların ekonomisine katkı sağlaması amacıyla ev ve işyerlerinde tüketilen su için fatura oluşturulmayacağını duyurdu. Sosyal adaleti önde tutan bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini belirten Sarı, "coronavirüs önlemleri nedeniyle buruk geçireceğimiz bu Ramazan'da vatandaşlarımızın ekonomisine destek olması amacıyla, Ramazan ayının birinci gününden itibaren 30'uncu günü ve bayram günleri de dâhil bütün vatandaşlarımızdan bu süre zarfında su ücreti alınmayacaktır. Bu uygulamayı geleneksel hale getirmenin gururu içindeyiz” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar