Hopaport yelkencilerin ilk çıkış adresi oldu

Gökova Kardeşler, İlk Duo (İki Kişilik) Türkiye Turu Rekoru İçin Hopa Limanından Start aldılar.

info@karadenizekonomi.com / 4.05.2022

Hopaport yelkencilerin ilk çıkış adresi oldu

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Türk yelkenciliğini geliştirmek, açık deniz yelkenciliğine teşvik etmek üzere yapılan ve geçtiğimiz yıl ilk Türkiye Turu Rekoru ’nu kırarak Tolga Pamir’in başlattığı Türkiye Turu Rekorunun bu yılkı denemesi, Gökova Kardeşler tarafından Hopa limanından  verilen startla başladı..

Artvin/Hopa Limanı ile İskenderun Limanı arası durmadan ve dışarıdan yardım almaksızın, sadece yelken ve rüzgârın gücü ile dört denizimizi ve yaklaşık 1.500 deniz millik bir mesafeyi aşarak geçecek olan Gökova kardeşler bu mesafede ilk duo Türkiye Turu Rekoru ‘nu kırmayı deneyecek.

Hopa Limanından Start almadan önce açıklama yapan Atila Gökova: ""Türkiye rekoru projesinin burada startını vereceğiz. Aslında Türkiye'deki açık deniz yarışlarının gelişmesi için bir proje. Rüzgâr ve doğa her şeyi iyi planlarsa 10 günde bitirmeyi planlıyoruz. Hiç durmadan dış yardım almadan motor veya başka hiçbir itici kuvvet kullanmadan rüzgârın gücüyle yapılacak bir seyahat. Babam Cumhur Gökova, Türkiye'nin ilk yelken eğitmenlerinden bir tanesidir. Bizi o yetiştirdi 20 yıldır profesyonel olarak yelkencilik hayatındayım. Onun bize koyduğu bazı çıtalar vardı. Bayrak yarışı gibi devraldık. Türkiye rekoru projesi de birazcık onu gururlandırmak için yaptık" dedi.

Tolga Gökova’da yaptığı açıklamada: "Türkiye turu rekor denemesi için bugün Hopa'yız. Hiç durmadan İskenderun'a doğruna seyahat edeceğiz. Kolay bir seyir değil yaklaşık bin 500 millik bir rotadan bahsediyoruz. Bunun içinde rüzgârlar var, boğaz geçişleri var, trafik var. Dolayısıyla bizi zorlayacak birçok faktör var. Yol arkadaşım yabancı değil abim olur ama uzun zamandır bu kadar uzun süre birlikte geçirmedik. Bizim içinde güzel bir anı olacak" diye konuştu.

Artvin yelken il temsilcisi Mustafa Durgun ‘da start vermeden önce bir açıklama yaparak, "Türkiye Yelken Federasyonu Açık Deniz projesi ile açık deniz yelkenciliğine teşvik etmek açık deniz de güvenlik ve performans çalışmalarını sağlamak Türkiye Cumhuriyeti deniz kıyı sahasını tanımak, tanıtmak ve sahiplenmek alt yapı çalışmaları ile deniz ve çevre bilincini kuşaklara aktarmak hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Yelkencilik Federasyonu Artvin İl temsilcisi Mustafa Durgun ‘da açıklamalar ardından start vererek rekor denemesini başlattı. Gökova kardeşler, Hopa Limanından çıktıkları yolculuk boyunca Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege Denizi, Akdeniz’i geçerek seyrine İskenderun Limanı'nda son verecekler..

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar