İsrafil Kotil: TÜVTÜRK Muayene İstasyonunu İstiyoruz

Kotil, ”Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak Hopa’daki STK’ları Muayene İstasyonu İçin Bir Araya Getirdik”

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2022

İsrafil Kotil: TÜVTÜRK Muayene İstasyonunu İstiyoruz

Hopa ve Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil’in talebi ile Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda bir araya geldi. Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Hopa’daki STK’ları bir araya getirerek TÜVTÜRK Muayene istasyonunun Hopa’ya kurulması için lobi çalışmasında bulunma kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Kotil, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdikleri toplantıda gündemde öne çıkan maddenin Hopa’da TÜVTÜRK Muayene İstasyonu kurulması olduğunu Hopa’da yaşanan araç yoğunluğu ve nakliye alanındaki hareketlilik nedeniyle Hopa’ya Muayene istasyonu kurulmasının mecburi bir hizmet olduğunu ifade etti.

Şoförler Odası Başkanı İsrafil Kotil Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, S.S. 08 Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Celil Yıldırım, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Harun Vayiç, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Turhan Özhalk, Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Şiviloğlu, Yeşilay Derneği Artvin Temsilcisi Ali Altunkaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Azaklı, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yaşar Uzuner, Artvin İş Adamları Derneği Başkanı Seçim Altınkaya ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Yetkilileri katıldılar.

Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil, katılımcılara TÜVTÜRK Muayene istasyonunun Hopa ilçesine kurulmasının gerekliliklerine ilişkin bilgilendirmede bulunarak, gerek Sarp Sınır Kapısı’nın Hopa ve Kemalpaşa sınırları içerisinde olması gerekse de başlıca sınır ticareti olmak üzere bir çok sebeple Hopa ve Kemalpaşa’da araç yoğunluğunun fazlalığının muayene istasyonunun Hopa’ya kurulması mecburiyeti doğurduğunu, bu sebeple tüm sivil toplum kuruluşlarının lobi yaparak muayene istasyonunun Hopa’ya kurulmasına katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Artvin Merkez’de TÜVTÜRK Muayene istasyonunun olması ve muayene zamanı gelen araçların İl Merkezi’ne gitmesinin zaman kaybına sebep olduğunun altını çizen İsrafil Kotil, hem zaman hem de nakit kaybına sebep olan bu durumun düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaparak, küçük araçlar için muayene sorununun haftanın belirli günlerinde muayene yapılmasının da muayene kuyruğunun oluşmasına bununda ciddi zaman kaybına neden olduğunu söyleyerek tüm STK’lardan destek istedi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek’te ev sahipliğini yaptıkları bu toplantıda karar alarak ciddi anlamda iyi bir lobi yaparak TÜVTÜRK Muayene istasyonunun Hopa’ya kurulmasını sağlatmanın bütün sivil toplum kuruluşlarının ortak görevi olduğuna dikkat çekti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar