Ateş Organizasyon, pandemiyi fırsata çevirdi

Pandeminin ilk döneminde durma noktasına gelen düğün sektörü, 2021’de toparlanma yaşarken, 2022’de ise umutlarını artırmış durumda.

info@karadenizekonomi.com / 12.04.2022

Ateş Organizasyon, pandemiyi fırsata çevirdi

Yıllık 80 milyar TL’lik bir ekonomi yaratan sektörde, 2022 sezonunda geçen yıla göre daha fazla hareketliliğin beklendiğini belirten Ateş Organizasyon İşletme Sahibi Özben Hayran Özçelik, “Pandemi, çok zorlandığımız bir süreçti. Müşterilerimizden aldığımız kaporaları geri iade ettik. Personel açısından da zor bir süreçti. Ama bu dönem bize çok güzel bir şey kazandırdı, işimizi genişleterek Ateş Bahçe’yi açtık. Yani açık havada kır düğünü yapabilecekleri bir ortam. Aynı zamanda kapalı düğün salonu için de bir girişimimiz oldu, kış sezonuna yetiştireceğiz” diyerek pandemiyi fırsata çevirdiklerini ifade etti.

Tüm alanlarında yürüttükleri başarılı çalışmaları ve ürettiği hizmetlerle öne çıktıklarını açıklayan Özçelik, bir organizasyonun gerçekleşmesi için A'dan Z'ye tüm hizmetleri sunduklarını söyledi. Başarılı iş birlikleri ve prensipli çalışmalarıyla başarılı organizasyonlara imza attıklarını da dile getiren Özçelik, “Kardeşimin, hediyelik ve doğum odası süslemelerini yaptırmak için gezdiğimiz yerleri beğenmemesi üzerine her şeyini kendim hazırladım. Sonrasında bu yaptıklarım çok beğenildi ve siparişler almaya başladım. Bu siparişler artınca kendime taşbaşından bir atölye kiraladım ve hikâyemiz böyle başladı” diyerek nasıl başladıklarını aktardı.

 

 “Sen hayal et, ben yaparım”

Müşterilerimizin farklı istekleriyle her geçen gün büyüdüklerini aktaran Özçelik, “Bu kadar büyümemizdeki tek sebep; Müşterimizin talep ve isteklerini yerine getirebilme çabamız. Hayatta imkânsız diye bir şey yoktur. Birileri yaptıysa biz de yapabiliriz dedik ve müşterimizin talepleri doğrultusunda sonuca ulaştık. Bu da firmamızın gelişimimin en önemli parçası oldu. Her zaman; araştırın gelin farklı şeyler üretelim. ‘Sen hayal et ben yaparım’ diyorum gelinlerime” ifadelerini kullandı.

 

“Başarılı bir organizasyon için plan şart”

Plansız bir organizasyonun başarılı olamayacağını vurgulayan Özçelik, “Her bir organizasyon masada başlar ve masada biter. Siz planınızı yapın, elinizde bir plan olsun ama duruma ve işin gidişatına göre bu planda değişiklikler yapabilirsiniz. Bazen daha bir organizasyon çalışması bitmeden diğer bir ikinci organizasyon çalışması üstüne gelir ve yoğunluk daha da artar” dedi.

Müşterilerine sıra dışı konseptler sunduklarını da açıklayan Özçelik, “Müşterilere ne kadar özgün konseptler sunarsanız, müşteri o derece memnun olacak ve tercihlerini sizden yana yapacaktır. Sürekli taklit ile belli bir süre sonra kilitlenme yaşayabilirsiniz. Ana ürünler üzerinden gidilip, sonuçta özgün bir organizasyon yaratabilirsiniz” dedi.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar