"En yüksek kadın istihdamı yüzde 34.7 ile Doğu Karadeniz'de"

TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların iş hayatında ve üretimde daha fazla yer almasının ülke ekonomisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "TÜİK verilerine göre en yüksek kadın istihdam oranı TR90 bölgesi olarak adlandırılan Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerimizde. Özellikle e-ticaret ile ortaya çıkan yeni girişimcilik fırsatlarından kadınlarımızın da yararlanması en büyük dileğimiz" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 7.03.2022

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, kadınların hayatın her alanında daha etkin rol almasının toplumsal gelişmenin en büyük göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Hacısalihoğlu, "TÜİK'in son verilerine göre Türkiye'de kadınların istihdam oranı erkeklerin yarısından daha az. Ancak bölgemiz yüzde 34.7 ile en yüksek kadın istihdam oranına sahip bölge konumunda. Bu da Karadeniz kadınının azmini ve çalışma hayatında yer alma isteğini ortaya koyuyor. Biz de oda olarak kadınlarımızın özellikle girişimcilik yoluyla iş hayatına atılmasını desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Ticaretin önemli bir bölümünün yürütülmeye başlandığı e-ticaret, iş hayatına atılmak isteyen kadınlarımız için önemli fırsatlar yaratıyor. Biz de bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, kadınların hayatın her alanında daha etkin rol alması gerektiğini vurguladı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar